Radio Kraków

przepisy

Na zapusty przepis na śledzika w zaprawie korzennej

  • date_range 2016-02-08
W audycji "Kuchnia od kuchni" prezentujemy przepis według Agnieszki Majksner ze Slow Me na śledzika w zaprawie korzennej.

Gęsina na św. Marcina w audycji "Kuchnia od kuchni"

  • date_range 2015-11-03
Trwa akcja "Gęsina na św. Marcina" organizowana przez Slow Food Polska. Z tej okazji w audycji "Kuchnia od kuchni" gościliśmy Jacka Szklarka, prezesa Slow Food Polska, który podrzucił nam propozycję na przepyszną gęsinę confit z kiszoną kapustą, suszonymi śliwkami i suszonymi borowikami!

W audycji "Kuchnia od kuchni": gnocchi z bakłażanem i ricottą

  • date_range 2015-10-27
Czym się różnią włoskie knedle od polskich? Przepis na ciasto jest taki sam. Włosi mają tylko inne pomysły na farsz, choć podobno i w słonecznej Italii knedle ze śliwkami są równie popularne jak u nas.

W audycji "Kuchnia od kuchni" przepis na żeberka z oliwkami

  • date_range 2015-09-14
W "Kuchni od kuchni" czas na wieprzowinę. Przepis, który prezentujemy, nasz radiowy doradca przywiózł z Florencji.

Przepis na pieczonego kurczaka w nietypowym wydaniu

  • date_range 2015-04-14
Najpierw trzymamy kurczaka w marynacie przez całą dobę. Następnego dnia na patelni grillowej poczujemy wszystkie aromaty...

W audycji "Kuchnia od kuchni" przepis na hummus dyniowy

  • date_range 2015-01-27
Przenosimy się do Izraela. To tam właśnie Dominika Wójciak, zwyciężczyni 3. edycji Masterchefa spróbowała pierwszego, prawdziwego hummusu. Ma mnóstwo walorów zdrowotnych. Cieciorka to białko, zdrowe tłuszcze i kwasy roślinne z sezamu. Z hummusem można eksperymentować, np. dodać ulubione warzywa.

Sernik dyniowy Dominiki Wójciak

  • date_range 2015-01-27
Wydawałoby się, że sernik robi się z... sera. Równie pyszny można jednak zrobić z dyni. Dominice Wójciak, zwyciężczyni 3. edycji programu Masterchef, pomysł na sernik z dyni przyszedł podczas zakupów na targu. Ciasto jest bajecznie kremowe i ma cudowny kolor.

Surówka z buraków, marchewki i kokosa

  • date_range 2015-01-12
Doskonała jako dodatek do smażonej białej ryby lub drobiu albo jako samodzielne danie z pokruszonym kozim serem, ziarenkami granatu i listkami kolendry.

Sałatka z surowym kalafiorem

  • date_range 2015-01-05
Tę sałatkę możemy podać jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu. Doskonale smakuje schłodzona!

Suszony schab

  • date_range 2014-11-18
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając

Klops

  • date_range 2014-11-18
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając

Keczup z cukinii

  • date_range 2014-11-18
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając

Tarta dyniowa

  • date_range 2014-11-18
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając

Risotto z kasztanami

  • date_range 2014-11-18
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając

Kuchnia od kuchni: Pokrzepka na miodzie

  • date_range 2014-11-18
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając

Kuchnia od kuchni: orzechowa strucla

  • date_range 2014-10-07
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając

Dorsz w harissie z wodą różaną

  • date_range 2014-10-01
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając

Ciasto owocowe

  • date_range 2014-09-30
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię