przepisy
Na zapusty przepis na śledzika w zaprawie korzennej
W audycji "Kuchnia od kuchni" prezentujemy przepis według Agnieszki Majksner ze Slow Me na śledzika w zaprawie korzennej.
Gęsina na św. Marcina w audycji "Kuchnia od kuchni"
Trwa akcja "Gęsina na św. Marcina" organizowana przez Slow Food Polska. Z tej okazji w audycji "Kuchnia od kuchni" gościliśmy Jacka Szklarka, prezesa Slow Food Polska, który podrzucił nam propozycję na przepyszną gęsinę confit z kiszoną kapustą, suszonymi śliwkami i suszonymi borowikami!
W audycji "Kuchnia od kuchni": gnocchi z bakłażanem i ricottą
Czym się różnią włoskie knedle od polskich? Przepis na ciasto jest taki sam. Włosi mają tylko inne pomysły na farsz, choć podobno i w słonecznej Italii knedle ze śliwkami są równie popularne jak u nas.
W audycji "Kuchnia od kuchni" przepis na żeberka z oliwkami
W "Kuchni od kuchni" czas na wieprzowinę. Przepis, który prezentujemy, nasz radiowy doradca przywiózł z Florencji.
Przepis na pieczonego kurczaka w nietypowym wydaniu
Najpierw trzymamy kurczaka w marynacie przez całą dobę. Następnego dnia na patelni grillowej poczujemy wszystkie aromaty...
W audycji "Kuchnia od kuchni" przepis na hummus dyniowy
Przenosimy się do Izraela. To tam właśnie Dominika Wójciak, zwyciężczyni 3. edycji Masterchefa spróbowała pierwszego, prawdziwego hummusu. Ma mnóstwo walorów zdrowotnych. Cieciorka to białko, zdrowe tłuszcze i kwasy roślinne z sezamu. Z hummusem można eksperymentować, np. dodać ulubione warzywa.
Sernik dyniowy Dominiki Wójciak
Wydawałoby się, że sernik robi się z... sera. Równie pyszny można jednak zrobić z dyni. Dominice Wójciak, zwyciężczyni 3. edycji programu Masterchef, pomysł na sernik z dyni przyszedł podczas zakupów na targu. Ciasto jest bajecznie kremowe i ma cudowny kolor.
Surówka z buraków, marchewki i kokosa
Doskonała jako dodatek do smażonej białej ryby lub drobiu albo jako samodzielne danie z pokruszonym kozim serem, ziarenkami granatu i listkami kolendry.
Sałatka z surowym kalafiorem
Tę sałatkę możemy podać jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu. Doskonale smakuje schłodzona!
Suszony schab
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając
Klops
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając
Keczup z cukinii
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając
Tarta dyniowa
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając
Risotto z kasztanami
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając
Kuchnia od kuchni: Pokrzepka na miodzie
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając
Kuchnia od kuchni: orzechowa strucla
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając
Dorsz w harissie z wodą różaną
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając
Ciasto owocowe
Kuchnia od kuchni w każdą niedzielę o 10.20. Zaprasza Marlena Zając
Najnowsze
-
12:27
Bardzo droga przejażdżka hulajnogą elektryczną. 46-latek jechał na podwójnym gazie
-
12:03
Do końca roku ma być decyzja środowiskowa dla Sądeczanki
-
11:26
Kopalnia Soli w Bochni to jedna z największych atrakcji turystycznych regionu
-
11:20
Jak się zabezpieczyć przed oszustami?
-
10:56
100-lecie Nobla i ponadczasowa epopeja chłopska. Wielka siła „Chłopów” Reymonta
-
10:50
100-lecie Nobla i ponadczasowa epopeja chłopska. Wielka siła „Chłopów” Reymonta
-
10:31
Dlaczego ludzie pytają o dostęp do informacji publicznej?
-
10:23
Dzień Otwarty Muzeów Krakowskich
-
10:18
Utrwalacze wspomnień. Postpamięć - reportaż Ewy Szkurłat
-
10:16
Koncert ZASNĘLI W PANU. Pieśni o przemijaniu i nadziei.
-
22:00
Władza, krew, teatr i film. Kontynuujemy rozmowę o „Makbecie”