Nasze akcje
Napój Majówkowy
Nalewka bardzo dobra na problemy z gardłem i poprawę humoru.
Krakowski obwarzanek
Prawdziwy, tradycyjny, chrupiący, pyszny obwarzanek to duma i chluba Krakowa.
Flaczki po wadowicku
Flaczki w okolicach Wadowic przygotowywano zawsze na odpust. Było to danie niedrogie, można było go przygotować wcześniej i co najważniejsze, można było nimi ugościć wiele osób na obiedzie po odpustowej sumie.
Sól wielicka
Smak wielickiej soli doceniali już królowie. W beczkach znaczonych polskim orłem transportowano ją prosto na królewski stół.
Kołacz jodłowicki
Kołacz był znany od wieków – początkowo jako produkt wypiekany na uroczystości weselne i odpustowe. Teraz jest powszechnie dostępny, ale...
Krzonówka sułkowicka
To jasna, gęsta, zawiesista zupa, z osadem białego chrzanu przygotowywana na serwatce. Ma słonawy, ostro - kwaśny smak i chrzanowy, mocny, intensywny, kwaskowy zapach.
Żurek po krakowsku
Kremowy, nieco zawiesisty, czosnkowy - jednym słowem przepyszny. Żurek po krakowsku.
Bunc
Góralski bunc w smaku jest łagodny i delikatny – świeży, wyraźnie słodki, im starszy tym bardziej kwaśny.
Bryndza podhalańska
Grecy mają fetę a my bryndzę. Tak mówią górale. Bryndza to skwaszony bunc, choć kiedyś mówiono pogardliwie, że to pasta serowa.
Kapusta charsznicka
Jest chrupiąca i jędrna. A swój niepowtarzalny smak i zapach zawdzięcza niezmiennej od pokoleń tradycji i doświadczeniu miejscowych rolników.
Jabłka łąckie
Łąckie jabłka są wyjątkowo soczyste i aromatyczne. Kształt owoców zależy od poszczególnej odmiany.
Karp zatorski
Jest królem małopolskich stawów. Już przed wiekami zachwycali się nim królowie i książęta.Rok temu jego walory doceniła także Komisja Europejska, przyznając tej smacznej rybie specjalny certyfikat.
Fasola z orzełkiem
Polska fasola z orzełkiem jest bardziej delikatna niż znane wszystkim jaśki, dlatego należy ją krótko gotować. Najlepiej smakuje ze śliwkami.
Wakacje ze smakiem! Pałac w Radłowie
Zbudowali go i przebudowywali buskupi. Kiedy trafił w świeckie ręce, właściciel w jedną noc przegrał go w karty.
Pierogi łomniczańskie
Pierogi, albo jak mówią niektórzy, kluski kudłate jada się tylko z serem i tylko w Łomnicy Zdrój.
Kukiełki lisieckie
Kukiełka to regionalne określenie okrągłej lub podłużnej bułki, która może być słodka lub słona. Tradycję jej pieczenia kultywują piekarze z podkrakowskich Liszek.
Wakacje ze smakiem! Rynek w Lipnicy Murowanej
Lipnica Murowana
Wakacje ze smakiem! Rynek w Starym Sączu
Stary Sącz
- chevron_left
- 1
- 2
- ...
- 26
- 27
- 28
- chevron_right
Najnowsze
-
06:00
80. rocznica wyzwolenia niemieckiego nazistowskiego obozu KL Auschwitz-Birkenau. Relacja
-
20:03
Do Krakowa zjeżdżają delegacje przed obchodami 80. rocznicy wyzwolenia KL Auschwitz
-
19:26
Rekordu nie pobito, ale nie to jest najważniejsze
-
17:44
W Tatrach zaczynają się lęgi sokołów. Będą zamknięte drogi wspinaczkowe
-
16:31
Tak WOŚPuje Kraków!
-
15:56
Tarnów przypomniał o swoich obywatelach - Żydach. Wzruszające spotkanie na cmentarzu żydowskim
-
15:05
Jest reakcja władz miasta po ataku na działacza Sandecji. Koniec z dotacją dla stowarzyszenia kibiców
-
14:00
33. Finał WOŚP w Nowym Sączu
-
13:46
Król Karol III w Krakowie. Gdzie będzie można zobaczyć brytyjskiego monarchę?
-
12:28
Zima im niestraszna! Morsy dla WOŚP w Trzebini
-
09:06
Śledczy badają przyczyny śmierci młodego mężczyzny w miejscowości Breń koło Tarnowa
-
08:51
Silny wiatr w Tatrach pokrzyżował plany WOŚP