Nasze akcje
Bordy
To kluski z surowych ziemniaków, omaszczone wędzoną słoniną, podawane z mlekiem,
Ciasto drożdżowe babuni
Ciasto drożdżowe jest podstawą do wielu wypieków. Dodatek drożdży sprawia, że wyrasta pod wpływem temperatury i staje się pulchne i sprężyste.
Serwatka
Serwatka zwiera kwasy naturalne bardzo zdrowe dla organizmu. Jest typowo wielkanocnym przepisem ale można ją też robić o każdej porze roku.
Bryjka dziadowska
Rozdrobnione, posiekane, zmielone i następnie rozgotowane ziarno było podstawowym pokarmem rolników. Potrawa syciła, szczególnie przy pracy „w polu”, skuteczniej od suchego wypieku.
Lody po małopolsku
Jeżeli popatrzeć na tytuły i nagrody, najdłuższe kolejki powinny ustawiać się przed lodziarnią na rynku w Krzeszowicach.
Wakacje ze smakiem. Osobliwe miejsce: Czakram Niepołomice
Osobliwe miejsce: Czakram Niepołomice.
Wakacje ze smakiem. Osobliwe miejsce: Most Stacha
Osobliwe miejsce: Most Stacha.
Wakacje ze smakiem! Kasztel w Szymbarku
Kasztel w Szymbarku
Wakacje ze smakiem! Dwór na Wysokiej
Dwór w Wysokiej
Wakacje ze smakiem: Trasa Doliną Prądnika
Wakacje ze smakiem: Trasa Doliną Prądnika
Wakacje ze smakiem! Wybieramy najpiękniejszy dwór w Małopolsce!
Wakacje ze smakiem! Wybieramy najpiękniejszy dwór w Małopolsce!
Wakacje ze smakiem. Osobliwe miejsce: Piramida w Zagórzanach
Osobliwe miejsce: Piramida w Zagórzanach
Wakacje ze smakiem! Dwór w Dołędze
Dwór w Dołędze
Wakacje ze smakiem. Osobliwe miejsce: Skamieniałe Miasto
Osobliwe miejsce: Skamieniałe Miasto
Wakacje ze smakiem! Dwór w Gorzeniu Górnym
Dwór w Gorzeniu Górnym
Wakacje ze smakiem. Osobliwe miejsce: Mofeta w Tyliczu
W Tyliczu można podziwiać największą mofetę w Karpatach. Jest to fragment bagnistego strumienia, gdzie ze szczelin w ziemi wydobywają się – z charakterystycznym bulgotem – pęcherzyki dwutlenku węgla. Inaczej mówiąc jest to chłodny wyziew wulkaniczny o temperaturze poniżej 100 stopni Celsjusza.
Wakacje ze smakiem! Wybieramy najpiękniejszą trasę rowerową w Małopolsce!
Wakacje ze smakiem! Wybieramy najpiękniejszą trasę rowerową w Małopolsce!
Ziemniaki po Cabańsku
Pieczone w żeliwnym garnku, okryte kapustą i nafaszerowane mięsem, czosnkiem i cebulą. Pieczone w ognisku mają niepowtarzalny smak.
- chevron_left
- 1
- 2
- ...
- 24
- 25
- 26
- 27
- chevron_right
Najnowsze
-
19:31
Hej, kolęda, kolęda. To już 90. edycja lekcji śpiewania
-
19:00
Wigilia w kolorze khaki: "Koledzy przynieśli kawałek uschniętego drzewka, które ubraliśmy w zawleczki od granatów"
-
18:18
Prawie tak piękna jak ta na Rynku!
-
18:15
Dlaczego warto zdecydować się na depilację laserową w Dotyk Piękna Kraków?
-
17:55
Tradycji stało się zadość. Bożonarodzeniowa choinka pod oknem papieskim uroczyście rozświetlona
-
16:16
Niebezpiecznie na przejściach dla pieszych. Winni kierowcy i sami piesi
-
15:58
Ewa Szkurłat z nagrodą Marszałka Senatu
-
15:49
Jakiej firmy elektronarzędzia do domu warto wybrać?
-
15:44
Zalety hulajnogi elektrycznej dla rodziców z dziećmi
-
14:18
Tramwaje wróciły na ul. Kościuszki w Krakowie