konfitura malinowa
Pączek krakowski - małopolski przysmak z dłuuuugą historią
24 stycznia w Sali Cechowej "Na Kotłowem" odbyło się seminarium naukowe i warsztat kulinarny, podczas których królował właśnie ON - pączek krakowski. O historii tego przysmaku Katarzyna Pelc rozmawia z dr Marcinem Gadochą, z Instytutu Historii i Archiwistyki Uniwersytetu Komisji Edukacji Narodowej. Bo pączek ma bardzo długą historię...
Najnowsze
-
14:45
Akt utworzenia gminy już w rękach urzędników ze Szczawy. Nowa gmina ma jednak "pod górkę"
-
13:54
Wypalenie zawodowe – cichy wróg pracownika. Jak je rozpoznać i jak sobie z nim radzić?
-
13:47
Koniec z „dworcem wstydu” w Krynicy. Budynek znów będzie służył podróżnym
-
13:33
Ruszyła częściowa rozbiórka zabytkowego Starego Młyna w Nowym Sączu. ZDJĘCIA
-
13:23
Czy migranci obciążają system ochrony zdrowia? Dane nie pozostawiają wątpliwości
-
13:20
Wypalenie zawodowe – cichy wróg pracownika. Jak je rozpoznać i jak sobie z nim radzić?
-
13:13
Zaginęła 22-letnia Katarzyna Koczot z Krakowa. ZDJĘCIE, RYSOPIS
-
12:48
"Po wypadku świat nam się na chwilę zawali, ale pokazujemy, że da się żyć". Sport ma moc!