konfitura malinowa
Pączek krakowski - małopolski przysmak z dłuuuugą historią
24 stycznia w Sali Cechowej "Na Kotłowem" odbyło się seminarium naukowe i warsztat kulinarny, podczas których królował właśnie ON - pączek krakowski. O historii tego przysmaku Katarzyna Pelc rozmawia z dr Marcinem Gadochą, z Instytutu Historii i Archiwistyki Uniwersytetu Komisji Edukacji Narodowej. Bo pączek ma bardzo długą historię...
Najnowsze
-
09:56
Miejski sylwester w Krakowie? Nie tym razem
-
09:52
Uciekał przed policją, staranował radiowóz, dwóch funkcjonariuszy w szpitalu
-
09:25
Paweł Żyła : Za pierwszy maraton nie dostałem ani dyplomu, ani medalu
-
08:51
Podczas świąt Bożego Narodzenia strażacy interweniowali 206 razy w Małopolsce
-
08:15
Piotr Ryba: Utrzymanie parków zdrojowych, fontann, oświetlenia, dróg... Opłata uzdrowiskowa nam się przydaje
-
07:51
Reymont, Tischner, Żeromski, Boznańska i inni - znamy patronów 2025 roku w kulturze i historii
-
07:24
Wójt Mogilan mówi "nie" referendum ws. budowy kolei z Krakowa do Myślenic
-
07:08
Pierwszy był w Mistrzejowicach. Ofiaromaty coraz popularniejsze w kościołach
-
06:43
Puszcza coraz bliżej Niepołomic
-
06:17
W piątek dużo chmur, ale bez większych opadów. Są ostrzeżenia meteo dla Małopolski
-
06:13
Aktualności komunikacyjne 27.12
-
15:33
Święta nie tylko za stołem, stawiamy na aktywność