- A
- A
- A
DLACZEGO WYPIEKANO KOLOROWE OPŁATKI?
Dlaczego w dawnych latach zdarzały się kolorowe opłatki, np. czerwone albo żółte, czasem z dodatkiem soli? Rozmawiają Małgorzata Oleszkiewicz, kustosz Muzeum Etnograficznego w Krakowie, i Marzena Florkowska. DLACZEGO WYPIEKANO KOLOROWE OPŁATKI?Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
09:52
Z początkiem lutego pasażerowie skorzystają z nowego dworca autobusowego w Miechowie
-
09:23
Wyłudzenia pieniędzy w Sandecji Nowy Sącz? Sprawę zbada prokuratura
-
08:55
Radni Wieliczki chcą wielkich zmian w krakowskiej Strefie Czystego Transportu
-
08:30
To był błysk! Iga Świątek z szybkim awansem do 1/8 finału AO
-
08:09
W ferie na drogach będzie więcej policyjnych patroli
-
07:57
KS UJ Kraków przed trudnym zadaniem
-
07:38
Wąsek i spółka powalczą w konkursie drużynowym w Zakopanem
-
07:23
Początek ferii zimowych będzie słoneczny i bez opadów
-
07:08
Potężny wybuch na terenie Zakładów Azotowych w Tarnowie. WIDEO
-
09:30
Próbne testy z bronią jądrową czy upadek rosyjskiej sondy kosmicznej. Skąd się biorą izotopy plutonu w lodowcach