- A
- A
- A
Żywność przyszłości
Za 10 lat (to wersja pesymistyczna), albo za 30 lat (to wersja optymistyczna) - na świecie zabraknie żywności. To nie są spekulacje, to obserwacje i obliczenia poczynione przez naukowców i statystyków. W tej sytuacji przydadzą się technologie, które pozwolą na wyprodukowanie żywności bez wykorzystywania dużych powierzchni, bez gleby i słońca. W mieście. To już się dzieje. Także w Krakowie. A Maja Dutkiewicz ruszyła tropem żywności przyszłościKomentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
14:45
Akt utworzenia gminy już w rękach urzędników ze Szczawy. Nowa gmina ma jednak "pod górkę"
-
13:54
Wypalenie zawodowe – cichy wróg pracownika. Jak je rozpoznać i jak sobie z nim radzić?
-
13:47
Koniec z „dworcem wstydu” w Krynicy. Budynek znów będzie służył podróżnym
-
13:33
Ruszyła częściowa rozbiórka zabytkowego Starego Młyna w Nowym Sączu. ZDJĘCIA
-
13:23
Czy migranci obciążają system ochrony zdrowia? Dane nie pozostawiają wątpliwości
-
13:20
Wypalenie zawodowe – cichy wróg pracownika. Jak je rozpoznać i jak sobie z nim radzić?
-
13:13
Zaginęła 22-letnia Katarzyna Koczot z Krakowa. ZDJĘCIE, RYSOPIS
-
12:48
"Po wypadku świat nam się na chwilę zawali, ale pokazujemy, że da się żyć". Sport ma moc!