Jak smakują kresy o tym porozmawiam z Mikołą Mańko - podróżnikiem, kolekcjonerem przepisów , autora książki "Współczesnej kuchni dawnych Kresów" można spotkać na krakowskich ulicach - to ceniony przewodnik miejski oraz Jędrzejem Majką - podróżnikiem, autorem książek o tematyce kresowej ; popularyzatorem przypraw wszelakich i autorem zdjęć.
- A
- A
- A
Współczesna kuchnia dawnych Kresów
„ Na Kresach jak było lato, to było lato – słoneczne i gorące , a zima mroźna i śnieżna”. Tak mówiono. Każdy ma "swoje "kresy. Ale te na które chcę zaprosić mają swój ... smak.
crop_free
1
/ 7
Autor:
Anna Kluz- Łoś
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
07:48
29 nowych leków refundowanych. Jest nowa lista
-
07:36
Puszcza Niepołomice gra o wielki finał! TRANSMISJA
-
07:31
Od wtorku nowe kwoty jednorazowych odszkodowań za wypadki przy pracy i choroby zawodowe
-
07:16
Do Tarnowskiego Roweru Miejskiego trzeba ciągle dopłacać, ale póki co nie można z niego zrezygnować
-
07:01
Nowy Sącz wypłaca Sandecji kolejne miliony złotych. Tym razem na promocję
-
06:43
Rok od ograniczenia zadawania prac domowych. ZNP chce zmiany przepisów
-
06:24
Wtorek kolejnym dniem pod znakiem deszczu. W nocy lepiej nie będzie...
-
06:09
Aktualności komunikacyjne 1.04
-
06:02
Ani kroku(s) dalej! W Tatrach zaczął się sezon krokusowy. Jak je oglądać?
-
20:59
Jak podpowiadał dyskretny podpowiadacz? Mało wyraziście. Recenzja spektaklu "Próby" w Solskim