- A
- A
- A
Wigilia ma dwóch protagonistów. To karp i śledź
Święta Bożego Narodzenia to wielkie święto slow food. Na stołach królują tradycyjne dania, najczęściej własnoręcznie przyrządzone, przy czym centralne miejsce na stole zajmują ryby: karp i śledź. Dlaczego to właśnie ryby pełnią tak ważną rolę w tym szczególnym dniu i czy zawsze były to akurat te gatunki, mówi w rozmowie z Sylwią Paszkowską Magdalena Kasprzyk-Chevriaux (dziennikarka kulinarna, badaczka historii kulinarnej), a Jacek Szklarek (prezes Slow Food Polska) podpowiada, jak je przyrządzić, żeby wydobyć pełnię ich smaku.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
11:33
Ile kosztuje metr kwadratowy nowego mieszkania? Oto przegląd cen w różnych miastach
-
10:18
Poważny wypadek w Tymowej. Cztery osoby odniosły obrażenia
-
09:30
Dwa nocne pożary w Krakowie. Są ofiary śmiertelne
-
09:16
Mecz Cracovia-Jagiellonia TRANSMISJA
-
08:31
Spichlerz w Radłowie w końcu rozebrany. Koniec z absurdalnym objazdem przez podwórko
-
07:29
Z Malagi przez Tatry do Radzymina na rowerze – wolontariusz wspiera osoby z niepełnosprawnościami
-
07:00
Nietypowi lokatorzy w jednym z krakowskich stawów. To groźny gatunek inwazyjny
-
06:59
Smog dusi Małopolskę, lepiej zrezygnować z niedzielnych spacerów
-
21:33
Piękne konie, wysokie przeszkody. Cavaliada 2025 na zdjęciach Kamila Szyjki
-
21:03
Pogodna i dobra sobota w tarnowskim azylu. Sześć psów znalazło dom