- A
- A
- A
Wigilia ma dwóch protagonistów. To karp i śledź
Święta Bożego Narodzenia to wielkie święto slow food. Na stołach królują tradycyjne dania, najczęściej własnoręcznie przyrządzone, przy czym centralne miejsce na stole zajmują ryby: karp i śledź. Dlaczego to właśnie ryby pełnią tak ważną rolę w tym szczególnym dniu i czy zawsze były to akurat te gatunki, mówi w rozmowie z Sylwią Paszkowską Magdalena Kasprzyk-Chevriaux (dziennikarka kulinarna, badaczka historii kulinarnej), a Jacek Szklarek (prezes Slow Food Polska) podpowiada, jak je przyrządzić, żeby wydobyć pełnię ich smaku.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
10:11
Jest odpowiedź PKP Intercity w sprawie „wagonu widmo” w pociągu z Krakowa w Bieszczady
-
09:19
Przypadkowa kobieta usłyszała rozmowę seniorki z oszustem i zapobiegła stracie 30 tysięcy
-
09:13
Czym jest nietykalność posła lub senatora?
-
08:15
Dorota Niedziela: Miesiąc temu nie było rozmowy. Teraz widać nić porozumienia z PSL ws. depenalizacji aborcji
-
07:51
Tarnów będzie świętował rocznicę odzyskania niepodległości także w powietrzu
-
07:30
Policjantka skazana za interwencję w domu prokuratora. Dziś apelacja
-
07:17
W poniedziałek w Krakowie przemarsz i bieg dla Niepodległej. Będą utrudnienia w ruchu
-
07:01
11 listopada to święto, ale za postój w krakowskiej strefie trzeba zapłacić
-
06:46
Więcej miejsc w pociągach PKP Intercity na długi weekend
-
06:28
Piątek bez zmian w pogodzie. Ciągle będzie zachmurzenie i dalej będzie chłodno
-
18:15
Cyfryzacja na wyciągnięcie ręki: Nowe e-usługi publiczne dla obywateli