- A
- A
- A
Wigilia ma dwóch protagonistów. To karp i śledź
Święta Bożego Narodzenia to wielkie święto slow food. Na stołach królują tradycyjne dania, najczęściej własnoręcznie przyrządzone, przy czym centralne miejsce na stole zajmują ryby: karp i śledź. Dlaczego to właśnie ryby pełnią tak ważną rolę w tym szczególnym dniu i czy zawsze były to akurat te gatunki, mówi w rozmowie z Sylwią Paszkowską Magdalena Kasprzyk-Chevriaux (dziennikarka kulinarna, badaczka historii kulinarnej), a Jacek Szklarek (prezes Slow Food Polska) podpowiada, jak je przyrządzić, żeby wydobyć pełnię ich smaku.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
09:21
Maszyna usunie metan z kopalni - wynalazek badaczy z UJ
-
08:59
Krakowscy radni naprawią "fatalną pomyłkę"?
-
08:15
Co dalej z budową wielkiego zbiornika w Szczurowej? Wojewoda: "Poszukamy innego rozwiązania"
-
07:42
Inwestycje drogowe, remont rynku i prace w szkołach. Dąbrowa Tarnowska ma projekt budżetu na 2025 r.
-
07:21
Czy mężczyźni i kobiety w taki sam sposób postrzegają Święta?
-
07:06
Kilkudziesięciu Ocalałych przyjedzie na obchody rocznicy wyzwolenia Auschwitz
-
06:49
Cis, jemioła, gwiazda betlejemska... Niektóre rośliny mogą być niebezpieczne dla zwierząt
-
06:31
W poniedziałek będzie pochmurno, na południu Małopolski może spaść śnieg
-
06:17
Konsultacje ws. Strefy Czystego Transportu w Krakowie potrwają dłużej
-
20:41
Lista Niezapomnianych Przebojów Not: 1549 22.12.2024
-
18:42
Groźny wypadek na A4 w Aleksandrowicach. Służby zakończyły działania