- A
- A
- A
Wigilia ma dwóch protagonistów. To karp i śledź
Święta Bożego Narodzenia to wielkie święto slow food. Na stołach królują tradycyjne dania, najczęściej własnoręcznie przyrządzone, przy czym centralne miejsce na stole zajmują ryby: karp i śledź. Dlaczego to właśnie ryby pełnią tak ważną rolę w tym szczególnym dniu i czy zawsze były to akurat te gatunki, mówi w rozmowie z Sylwią Paszkowską Magdalena Kasprzyk-Chevriaux (dziennikarka kulinarna, badaczka historii kulinarnej), a Jacek Szklarek (prezes Slow Food Polska) podpowiada, jak je przyrządzić, żeby wydobyć pełnię ich smaku.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
18:34
Ilu Polaków wróci do Polski z USA? Ekspert: „Nie spodziewałbym się masowych deportacji”
-
17:56
Dyrektor Muzeum Krakowa z tytułem Małopolanina Roku
-
17:37
5 Wojskowy Szpital Kliniczny przygotowuje infrastrukturę i personel na wypadek "W"
-
17:36
Kierowcy wreszcie się doczekali. Jutro zostanie otwarty symboliczny początek nowej Sądeczanki
-
16:31
Jeszcze jeden medal Izabeli Marcisz w Turynie
-
16:13
Niedosyt Igi...
-
15:50
Badminton z Grzegorzem Turnauem i noc w Rydlówce. Jak Kraków wspiera WOŚP?
-
15:44
Jazda na quadach i skuterach kończy się dewastacją pól? Będzie więcej kontroli
-
15:42
Seniorzy apelują o montaż wind. "Nie chcemy być więźniami mieszkań"
-
15:19
"Wyjątkowa miłość" - reportaż Ewy Szkurłat
-
15:07
Ratują ślady po żydowskich sąsiadach. Schody - reportaż Ewy Szkurłat