- A
- A
- A
W ruchach powolne, w jedzeniu szybkie, lubią produkty suche i sypkie
- Może tak się zdarzyć, że pojawi się nam niespodziewanie w produktach spożywczych przechowywanych w kuchni czy w spiżarni owad, o którym nie mamy pojęcia i nie potrafimy go nazwać. Tym najczęściej spotykanym ostatnio jest omacnica spichrzanka. To, co potrafi zjeść, przechodzi ludzkie pojęcie. Zje czekoladę, orzechy, rozwinie się w daktylach, w figach, w zależności od tego, w czym żeruje, tak długo się rozwija. Popatrzmy na to, co mamy w domu. Niekoniecznie musimy mieć sterylne mieszkanie, ponieważ w każdym występują różne gatunki owadów - mówi prof. Kazimierz Wiech, a pani Alicja Zięba kończy opowieść wierszem.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
11:06
KOSZTOWNY ROMANS - spektakl w Teatrze Praska
-
10:56
134 ochotników dołączyło do 11 Małopolskiej Brygady Obrony Terytorialnej
-
10:52
Warsztaty „Dynia w roli głównej”
-
10:51
Wisława Szymborska szuka zagubionego zdania w Teatrze Groteska
-
10:49
Koncert „Podaruję Ci bukiet róż”
-
10:44
Intymność, autentyczność, kobieca energia. "Neonova" to podróż pełna wzruszeń i refleksji
-
10:32
Intymność, autentyczność, kobieca energia. "Neonova" to podróż pełna wzruszeń i refleksji
-
10:14
Wakacje składkowe dla przedsiębiorców – skorzystaj z ulgi już w grudniu
-
09:00
W Tatrach mróz i kilka centymetrów śniegu. Weekend ma być słoneczny
-
08:53
Wkrótce kolejne eksploracje krypt w tarnowskiej katedrze