Podróż kulinarną, gdyż na przestrzeni wieków kuchnia polska ulegała licznym wpływom i zmianom, gdyż tereny Rzeczypospolitej Polskiej historycznie zamieszkiwała zmieniająca się mozaika narodów. O kulinarnych wpływach tatarskich, tureckich, rusińskich, niemieckich, francuskich, włoskich czy żydowskich w Wielką Sobotę rozmawialiśmy z Robertem Makłowiczem - dziennikarzem, pisarzem, krytykiem kulinarnym i podróżnikiem.
- A
- A
- A
W kulinarną podróż z Robertem Makłowiczem
Okres Świąt Wielkiej Nocy to częste spotkania w gronie rodzinnym, przy okazji których nie brakuje na stołach licznych przysmaków. Mało kto jednak wie, że siadając do świątecznego stołu także ruszamy w niesamowitą podróż...Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:33
Piękne konie, wysokie przeszkody. Cavaliada 2025 na zdjęciach Kamila Szyjki
-
21:03
Pogodna i dobra sobota w tarnowskim azylu. Sześć psów znalazło dom
-
19:55
Komunikat Watykanu: stan zdrowia papieża dalej jest krytyczny
-
19:46
Cavaliada: Czech Opatrny wygrał konkurs Średniej Rundy w Krakowie
-
19:01
Czy pingwin wiedział, że "nadszedł kres"? Jak natura obchodzi się ze starością?
-
18:24
Abp Jędraszewski w 40-lecie protestu głodowego w Bieżanowie: „masy wierzących” nie uległy
-
17:27
Topnieje klub radnych PiS w sądeckiej Radzie Miasta
-
17:12
Termalica remisuje z ostatnią drużyną w tabeli. Relacja minuta po minucie
-
16:45
W połowie roku gotowa będzie nowa wystawa polska w Muzeum Auschwitz
-
16:13
Tarnów wciąż kocha piłkę ręczną. Młodzież odnosi wiele sukcesów