Podróż kulinarną, gdyż na przestrzeni wieków kuchnia polska ulegała licznym wpływom i zmianom, gdyż tereny Rzeczypospolitej Polskiej historycznie zamieszkiwała zmieniająca się mozaika narodów. O kulinarnych wpływach tatarskich, tureckich, rusińskich, niemieckich, francuskich, włoskich czy żydowskich w Wielką Sobotę rozmawialiśmy z Robertem Makłowiczem - dziennikarzem, pisarzem, krytykiem kulinarnym i podróżnikiem.
- A
- A
- A
W kulinarną podróż z Robertem Makłowiczem
Okres Świąt Wielkiej Nocy to częste spotkania w gronie rodzinnym, przy okazji których nie brakuje na stołach licznych przysmaków. Mało kto jednak wie, że siadając do świątecznego stołu także ruszamy w niesamowitą podróż...Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
20:41
Lista Niezapomnianych Przebojów Not: 1549 22.12.2024
-
18:42
Groźny wypadek na A4 w Aleksandrowicach. Służby zakończyły działania
-
17:59
A po co ci do tego diabeł? O co pyta nas Goethe
-
17:22
Mniejsze porcje i aktywność fizyczna najlepszą receptą, by uniknąć kłopotów zdrowotnych na święta
-
16:59
Na Sądecczyźnie odradza się tradycja tworzenia żywych szopek
-
16:16
Prezydent: dla górali wolności i ojczyzna była silniejszy niż strach
-
14:47
Synoptyk IMGW: w Małopolsce poniedziałek z zimową scenerią
-
14:29
Jarmark Bożonarodzeniowy w sądeckim Miasteczku Galicyjskim
-
14:28
Otwarcie żywej szopki w Kamionce Wielkiej
-
13:45
Ostre cięcia w krakowskiej komunikacji miejskiej w związku ze świętami Bożego Narodzenia