Podróż kulinarną, gdyż na przestrzeni wieków kuchnia polska ulegała licznym wpływom i zmianom, gdyż tereny Rzeczypospolitej Polskiej historycznie zamieszkiwała zmieniająca się mozaika narodów. O kulinarnych wpływach tatarskich, tureckich, rusińskich, niemieckich, francuskich, włoskich czy żydowskich w Wielką Sobotę rozmawialiśmy z Robertem Makłowiczem - dziennikarzem, pisarzem, krytykiem kulinarnym i podróżnikiem.
- A
- A
- A
W kulinarną podróż z Robertem Makłowiczem
Okres Świąt Wielkiej Nocy to częste spotkania w gronie rodzinnym, przy okazji których nie brakuje na stołach licznych przysmaków. Mało kto jednak wie, że siadając do świątecznego stołu także ruszamy w niesamowitą podróż...Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
10:36
Fluorescencyjny kolor wody w Wildze. Kto zanieczyścił rzekę?
-
10:32
Pędziła zdecydowanie za szybko do Limanowej, ale miała powód. Policjanci zapewnili eskortę
-
10:00
Jak prawo reguluje kontakty między dziadkami a wnukami?
-
09:34
Zaginęła 50-letnia Elżbieta Garzyńska–Wiśniecka z Wołowic. ZDJĘCIE, RYSOPIS
-
09:31
Szaleńcza jazda zakończona utratą prawa jazdy i 10 tys. zł mandatu
-
09:12
Tabletki na odchudzanie – dlaczego w 2025 roku nadal się na nie nabieramy?
-
08:55
Nad Morskie Oko z ministrą? Pieszo lub elektrycznym busem. Fiakrzy: "szkoda, że nie fasiągiem"
-
08:15
Kontrowersje wokół planów budowy największego w Polsce polderu. Wojewoda ma pomysł na kompromis
-
07:33
Jest nowy kandydat na prezydenta RP, który... prezydentem zostać nie chce
-
07:07
Sandecja liczy na 6 milionów z kasy miasta. "Jeśli chcemy myśleć o awansach..."
-
06:44
W Małopolsce marznące opady. Temperatura ciągle w okolicach zera stopni