- A
- A
- A
Jedzenie na sucho
Herbata do śniadania, kompot do obiadu i kakao na kolację - przyzwyczailiśmy się do popijania posiłków. Urszula Zwierczyk, dietetyk z Instytutu Promocji Zdrowia CM Uniwersytetu Jagiellońskiego przekonuje, że pijąc w trakcie posiłku pogarszamy trawienie, bo rozcieńczamy enzymy trawienne i połykamy więcej powietrza oraz doprowadzamy do interakcji teiny z pożywieniem. "Herbatę pijmy pół godziny po posiłku lub między posiłkami i koniecznie popijamy ją wodą" - mówi dietetyczka. Rozmawia z nią Wioletta Gawlik.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
13:38
Samochody pod presją ceł. Czy europejscy producenci przegrają z Chinami i Wietnamem?
-
13:25
Trenuj z wojskiem czyli "dzień z życia w armii"
-
13:24
Fryderyki 2025 w Tauron Arenie Kraków
-
13:17
Dr Marek Benio: "Pomysł emerytur stażowych zazwyczaj wraca przed wyborami"
-
13:17
Słowacja: atak niedźwiedzia prawdopodobną przyczyną śmierci mężczyzny
-
12:59
To pierwszy punkt w Tarnowie, do którego wchodzą turyści. Planty Kolejowe wpisane do rejestru zabytków
-
12:21
Osuwisko w Żegiestów-Zdrój na DW971
-
12:21
Przed wyjściem w góry ważny jest ciepły posiłek, który powoli uwalnia energię oraz herbata z imbirem, cytryną i cynamonem
-
11:00
Przed wyjściem w góry ważny jest ciepły posiłek, który powoli uwalnia energię oraz herbata z imbirem, cytryną i cynamonem
-
15:05
"Ruch może zastąpić prawie każdy lek, ale lek nie zastąpi ruchu"
Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy
Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.
Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]
Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku oraz Twitterze