- A
- A
- A
Uniwersytet Rolniczy uruchamia Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie uruchomi we wtorek Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności. Wyposażenie ośrodka stanowią nowoczesne linie technologiczne - m.in. piekarsko-ciastkarska, linie mięsa i ryb, linia mleka, linia do produkcji napojów i win, a także minibrowar z leżakownią piw. Ośrodek będzie nie tylko prowadził badania naukowe, lecz także świadczył usługi komercyjne producentom żywności. O bezpiecznej żywności i nowym Centrum Innowacji z prof. Agnieszką Filipiak-Florkiewicz, prorektorem Uniwersytetu Rolniczego ds. nauki rozmawiał Jacek Bańka.
Autor:
Jacek Bańka
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
16:10
W Krakowie odbędzie się doroczne święto twórców i twórczyń teatralnych: 14. Forum Młodej Reżyserii.
-
14:47
Jakub Bocheński pośmiertnie oczyszczony z zarzutów
-
14:35
"Nie możemy do końca ukształtować naszej tożsamości bez dobrej opowieści". Festiwal Literatury dla Dzieci w Krakowie
-
14:26
"Nie możemy do końca ukształtować naszej tożsamości bez dobrej opowieści". Festiwal Literatury dla Dzieci w Krakowie
-
14:12
Cukrzyca. Choroba, która może dotknąć każdego
-
13:57
Cukrzyca. Choroba, która może dotknąć każdego
-
13:51
Śmierć dziecka w krakowskim żłobku. Są wstępne wyniki sekcji zwłok
-
13:30
Jestem zawieszona po środku
-
13:24
Tarnowski Pałac Młodzieży szykuje się do remontu
-
12:59
„W ułamku sekundy”, czyli awanturniczy komiks z ruchomymi obrazkami
-
12:10
Prof. Jerzy Hausner: „Idea stanów zjednoczonych Europy była ideą pustą. Nie wierzę w federalizm europejski”