- A
- A
- A
Mięsne tabu
Tabu pokarmowe to istniejący w różnych społecznościach świadomy zakaz lub niechęć do spożywania pewnych produktów, które są jadalne z punktu widzenia fizjologii trawienia. O tabu związanym z mięsem w polskiej kuchni mówi w rozmowie z Sylwią Paszkowską Magdalena Kasprzyk-Chevriaux, autorka książek poświęconych historii kultury kulinarnej "Sztukamięs ze szlachtuza" i napisanej wspólnie z prof. Jarosławem Dumanowskim "Kapłony szczeżuje".
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
19:31
Hej, kolęda, kolęda. To już 90. edycja lekcji śpiewania
-
19:00
Wigilia w kolorze khaki: "Koledzy przynieśli kawałek uschniętego drzewka, które ubraliśmy w zawleczki od granatów"
-
18:18
Prawie tak piękna jak ta na Rynku!
-
18:15
Dlaczego warto zdecydować się na depilację laserową w Dotyk Piękna Kraków?
-
17:55
Tradycji stało się zadość. Bożonarodzeniowa choinka pod oknem papieskim uroczyście rozświetlona
-
16:16
Niebezpiecznie na przejściach dla pieszych. Winni kierowcy i sami piesi
-
15:58
Ewa Szkurłat z nagrodą Marszałka Senatu
-
15:49
Jakiej firmy elektronarzędzia do domu warto wybrać?
-
15:44
Zalety hulajnogi elektrycznej dla rodziców z dziećmi
-
14:18
Tramwaje wróciły na ul. Kościuszki w Krakowie