Colazione czyli kolacja na śniadanie, obiad na kolację. Włosi potrafią spędzić wspólnie przy stole nawet kilka godzin. Naszym przewodnikiem po włoskich stołach był Bartek Kieżun, znany jako „krakowski makaroniarz”, autor książki "Italia do zjedzenia".
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny po włosku
Jest uważana za jedną z najlepszych na świecie. Jest również jedną z najpopularniejszych w Europie. Niezwykle zróżnicowana i genialna w swojej prostocie. Jest bogata w oliwę, warzywa i ryby. Bohaterem sobotniego Przystanka Kulinarnego była kuchnia włoska. Czy tak naprawdę wiemy jakie bogactwo oferuje? Nasz reporter Bartek Grzonkowski sprawdzał z czym kojarzy nam się kuchnia włoskaW Przystanku Kuliarnym sprawdzililiśmy też nagrody i wyróżnienia przyznano właśnie w piątej edycji żółtego przewodnika Gault&Millau. Na gali przyznania nagród była nasza stała komentatorka, dziennikarka portalu Have a Bite Karolina Milczanowska.
Jak zwykle nie zabrakło też propozycji książkowej i Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
18:18
Prawie tak piękna jak ta na Rynku!
-
18:15
Dlaczego warto zdecydować się na depilację laserową w Dotyk Piękna Kraków?
-
17:55
Tradycji stało się zadość. Bożonarodzeniowa choinka pod oknem papieskim uroczyście rozświetlona
-
16:16
Niebezpiecznie na przejściach dla pieszych. Winni kierowcy i sami piesi
-
15:58
Ewa Szkurłat z nagrodą Marszałka Senatu
-
15:49
Jakiej firmy elektronarzędzia do domu warto wybrać?
-
15:44
Zalety hulajnogi elektrycznej dla rodziców z dziećmi
-
14:18
Tramwaje wróciły na ul. Kościuszki w Krakowie
-
13:51
Igrzyska Olimpijskie w Krakowie? Nie wyklucza tego minister sportu i turystyki
-
13:27
Nowoczesna hala sportowa powstanie w Krakowie. Minister sportu: takiego obiektu brakowało