Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny po włosku

Jest uważana za jedną z najlepszych na świecie. Jest również jedną z najpopularniejszych w Europie. Niezwykle zróżnicowana i genialna w swojej prostocie. Jest bogata w oliwę, warzywa i ryby. Bohaterem sobotniego Przystanka Kulinarnego była kuchnia włoska. Czy tak naprawdę wiemy jakie bogactwo oferuje? Nasz reporter Bartek Grzonkowski sprawdzał z czym kojarzy nam się kuchnia włoska

 Colazione czyli kolacja na śniadanie, obiad na kolację. Włosi potrafią spędzić wspólnie przy stole nawet kilka godzin. Naszym przewodnikiem po włoskich stołach był Bartek Kieżun, znany jako „krakowski makaroniarz”, autor książki "Italia do zjedzenia".

W Przystanku Kuliarnym sprawdzililiśmy też nagrody i wyróżnienia przyznano właśnie w piątej edycji żółtego przewodnika Gault&Millau. Na gali przyznania nagród była nasza stała komentatorka, dziennikarka portalu Have a Bite Karolina Milczanowska. 

Jak zwykle nie zabrakło też propozycji książkowej i Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem. 

Wyślij opinię na temat artykułu

Komentarze (0)

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię