Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny o jedzeniu przyszłości i kulinarnych trendach na 2020 rok

Wkraczając w lata dwudzieste XXI wieku w pierwszym w 2020 roku Przystanku Kulinarnym rozmawialiśmy o tym jak zmieniły się nasze kulinarne zwyczaje, ale przede wszystkim jak bardzo jeszcze muszą się zmienić, by chronić naszą planetę i pogodzić wyczerpujące się zasoby naturalne z koniecznością zwiększenia produkcji żywności w najbliższych dekadach by wykarmić rosnącą populację ludzkości. Scenariusze na przyszłość odmalował Michał Kuźmiński , zastępca redaktora naczelnego „Tygodnika Powszechnego”, dziennikarz, twórca i wieloletni kierownik działu „Nauka”, a także pasjonat kulinariów i autor książki „Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej”

O kulinarnych trendach, tych, które się zadomowiły i z pewnością z nami zostaną, ale także o tym co nowego czeka nas w 2020 roku - między innymi o nowych superfoods i o tym, czy w 2020 roku będziemy jeszcze chodzić do restauracji opowiadała Karolina Milczanowska, dziennikarka portalu Hve a Bite

O jedzeniu przyszłości mówiła też Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem, a to za sprawą pierwszego w 2020 numeru miesięcznika ZNAK, w którym sporo o tym jak będzie ono wyglądało, które gatunki znikną z powierzchni ziemi i czy nowe technologie pomogą nam ochronić planetę.

Wyślij opinię na temat artykułu

Komentarze (0)

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię