O kulinarnych trendach, tych, które się zadomowiły i z pewnością z nami zostaną, ale także o tym co nowego czeka nas w 2020 roku - między innymi o nowych superfoods i o tym, czy w 2020 roku będziemy jeszcze chodzić do restauracji opowiadała Karolina Milczanowska, dziennikarka portalu Hve a Bite
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny o jedzeniu przyszłości i kulinarnych trendach na 2020 rok
Wkraczając w lata dwudzieste XXI wieku w pierwszym w 2020 roku Przystanku Kulinarnym rozmawialiśmy o tym jak zmieniły się nasze kulinarne zwyczaje, ale przede wszystkim jak bardzo jeszcze muszą się zmienić, by chronić naszą planetę i pogodzić wyczerpujące się zasoby naturalne z koniecznością zwiększenia produkcji żywności w najbliższych dekadach by wykarmić rosnącą populację ludzkości. Scenariusze na przyszłość odmalował Michał Kuźmiński , zastępca redaktora naczelnego „Tygodnika Powszechnego”, dziennikarz, twórca i wieloletni kierownik działu „Nauka”, a także pasjonat kulinariów i autor książki „Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej”
O jedzeniu przyszłości mówiła też Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem, a to za sprawą pierwszego w 2020 numeru miesięcznika ZNAK, w którym sporo o tym jak będzie ono wyglądało, które gatunki znikną z powierzchni ziemi i czy nowe technologie pomogą nam ochronić planetę.

Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
10:08
Był pijany, miał zakaz prowadzenia pojazdów, jechał pojazdem bez badań technicznych. A to jeszcze nie koniec...
-
10:00
Dominik Strycharski. Flet może być bardzo ofensywnym narzędziem
-
09:50
BookGame 2025 – największe święto gier planszowych w Polsce
-
09:31
Ekspert: "Dziś rata kredytu hipotecznego na dom czy mieszkanie to średnio ponad 4 tysiące miesięcznie"
-
09:08
Piątek pełen sportowych emocji. Plan transmisji w Radiu Kraków
-
08:58
Ku pamięci Adama Musiała i Andrzeja Iwana
-
08:55
O północy w Krakowie rozpocznie się cisza wyborcza przed wyborami uzupełniającymi do Senatu
-
08:01
Podgórze chce mieć własny hejnał. Wkrótce ruszy konkurs
-
07:44
Broń atomowa w Polsce? Dominik Jaśkowiec: "Jestem sceptyczny. To zaogni odpowiedź drugiej strony"