Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny o dzieciach, jedzeniu i ...gotowaniu

W sobotnim Przystanku Kulinarnym rozmawialiśmy o nauce gotowania. Umiejętności, której dzieci powinny się uczyć od maleńkości. Bo zaprocentuje w przyszłości. Rozwiewaliśmy czarne wizje dziecka w kuchni jakie mają niektórzy rodzice i przekonywali, że uczenie dzieci gotowania wcale nie jest trudne i może być świetną zabawą. Odwiedziliśmy też rodzinę,w której trzylatek je niemal wszystko to co dorośli. Była też niezwykła książka kulinarna dla małych niejadków.

O tym, że uczenie dzieci gotowania wcale nie jest trudne przekonywała Katia Roman-Trzaska, założycielka szkoły gotowania dla dzieci Little Chef, która od ponad dekady z powodzeniem uczy dzieci gotowania i ma sukcesy na koncie.

Katia Roman-Trzaska opowiadała jak wiele zmieniła pandemia, jak wyglądają warsztaty gotowania on-line i jak można wziąć w nich udział.

W Przystanku rozmawialiśmy też z rodzicami niezwykłego trzylatka. Ignaś je ..prawie wszystko to co dorośli. Co nie znaczy, że nie ma swoich ulubionych smaków.

Była też książka - idealna dla dzieci niejadków. Przyniesiona oczywiście przez Paulinę Bandurę z krakowskiej Księgarni pod Globusem.

Wyślij opinię na temat artykułu

Komentarze (0)

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię