O tym, że uczenie dzieci gotowania wcale nie jest trudne przekonywała Katia Roman-Trzaska, założycielka szkoły gotowania dla dzieci Little Chef, która od ponad dekady z powodzeniem uczy dzieci gotowania i ma sukcesy na koncie.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny o dzieciach, jedzeniu i ...gotowaniu
W sobotnim Przystanku Kulinarnym rozmawialiśmy o nauce gotowania. Umiejętności, której dzieci powinny się uczyć od maleńkości. Bo zaprocentuje w przyszłości. Rozwiewaliśmy czarne wizje dziecka w kuchni jakie mają niektórzy rodzice i przekonywali, że uczenie dzieci gotowania wcale nie jest trudne i może być świetną zabawą. Odwiedziliśmy też rodzinę,w której trzylatek je niemal wszystko to co dorośli. Była też niezwykła książka kulinarna dla małych niejadków.Katia Roman-Trzaska opowiadała jak wiele zmieniła pandemia, jak wyglądają warsztaty gotowania on-line i jak można wziąć w nich udział.
W Przystanku rozmawialiśmy też z rodzicami niezwykłego trzylatka. Ignaś je ..prawie wszystko to co dorośli. Co nie znaczy, że nie ma swoich ulubionych smaków.
Była też książka - idealna dla dzieci niejadków. Przyniesiona oczywiście przez Paulinę Bandurę z krakowskiej Księgarni pod Globusem.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
15:33
Święta nie tylko za stołem, stawiamy na aktywność
-
14:28
Zawsze w Święta tłumnie przybywają tu krakowianie i turyści
-
14:22
To już tradycja!
-
12:50
Otwórz serce… i dom. Na rodziny zastępcze tylko w Tarnowie czeka niemal 20 dzieci
-
12:26
Abp Jędraszewski ostro o władzach państwowych. Apeluje o "wsparcie w czasie tacy mszalnej"
-
11:38
Nie takie spokojne… policja publikuje pierwsze świąteczne statystyki
-
11:22
Świąteczny stół aż się ugina? Można się podzielić
-
10:03
W pożarze domu w Chrzanowie zginęła jedna osoba
-
09:40
Świąteczny i magiczny Kraków
-
09:30
Szopki Bożonarodzeniowe w sądeckich kościołach
-
18:20
Świąteczne kalorie najlepiej spalić na stoku narciarskim
-
18:18
Żywa Szopka w Biegonicach