- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i Italia dla zielonych
Włochy to jeden z ulubionych kierunków naszych wakacyjnych podróży, ale nie tylko. Włochy są przecież piękne i smaczne o każdej porze roku. W sobotnim Przystanku Kulinarnym, wspominaliśmy podróże za smakiem właśnie do Włoch, a to ze względu na gościa programu, którym była Alicja Rokicka, znana jako WeganNerd. Alicja wydała właśnie książkę „Italia dla zielonych”.Alicja w swojej książce opowiada nie tylko o jej ukochanych miejscach, nie tylko o zebranych pieczołowicie przepisach, jest też sporo wskazówek dotyczących w ogóle poruszania się po Włoszech oraz zasad, do których powinniśmy się stosować we włoskich restauracjach. W programie nie mogło również zabraknąć włoskiej muzyki
Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem w tym programie polecała wydaną niedawną książkę krakowskiej autorki Magdaleny Kasprzyk-Chevriaux pod tytułem "Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa"
Autor:
Justyna Polewska-Nowicka
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
19:31
Hej, kolęda, kolęda. To już 90. edycja lekcji śpiewania
-
19:00
Wigilia w kolorze khaki: "Koledzy przynieśli kawałek uschniętego drzewka, które ubraliśmy w zawleczki od granatów"
-
18:18
Prawie tak piękna jak ta na Rynku!
-
18:15
Dlaczego warto zdecydować się na depilację laserową w Dotyk Piękna Kraków?
-
17:55
Tradycji stało się zadość. Bożonarodzeniowa choinka pod oknem papieskim uroczyście rozświetlona
-
16:16
Niebezpiecznie na przejściach dla pieszych. Winni kierowcy i sami piesi
-
15:58
Ewa Szkurłat z nagrodą Marszałka Senatu
-
15:49
Jakiej firmy elektronarzędzia do domu warto wybrać?
-
15:44
Zalety hulajnogi elektrycznej dla rodziców z dziećmi
-
14:18
Tramwaje wróciły na ul. Kościuszki w Krakowie