- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny i Italia dla zielonych
Włochy to jeden z ulubionych kierunków naszych wakacyjnych podróży, ale nie tylko. Włochy są przecież piękne i smaczne o każdej porze roku. W sobotnim Przystanku Kulinarnym, wspominaliśmy podróże za smakiem właśnie do Włoch, a to ze względu na gościa programu, którym była Alicja Rokicka, znana jako WeganNerd. Alicja wydała właśnie książkę „Italia dla zielonych”.Alicja w swojej książce opowiada nie tylko o jej ukochanych miejscach, nie tylko o zebranych pieczołowicie przepisach, jest też sporo wskazówek dotyczących w ogóle poruszania się po Włoszech oraz zasad, do których powinniśmy się stosować we włoskich restauracjach. W programie nie mogło również zabraknąć włoskiej muzyki

Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem w tym programie polecała wydaną niedawną książkę krakowskiej autorki Magdaleny Kasprzyk-Chevriaux pod tytułem "Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa"

Autor:
Justyna Polewska-Nowicka
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
11:16
Podejrzane ulotki w skrzynkach mieszkańców Gminy Tarnów. Straż ostrzega
-
10:56
Odwagi, bracia biskupi - o tym jak radzi sobie polski Kościół z rozliczeniem pedofilii
-
09:49
Nieoficjalnie: dyrektor szpitala Narutowicza ma zostać odwołana z końcem miesiąca
-
09:27
Mieszkańcy Chrzanowa będą mogli cieszyć się zielenią w centrum miasta
-
08:46
Zakopane ostrzega: nie zbliżaj się do jeleni
-
08:15
Katarzyna Matusik-Lipiec: Stany Zjednoczone chcą zakończyć konflikt, nawet kosztem Ukrainy
-
08:02
Rynek Maślany w Nowym Sączu od kilkudziesięciu lat czeka na przebudowę. I jeszcze poczeka
-
07:44
37-latka oskarżona o usiłowanie zabójstwa w Tarnowie. To nie jej pierwszy wybryk w życiu
-
07:25
Kolejne pieniądze na nieukończony stadion Sandecji? Tym razem chodzi o pielęgnację murawy
-
07:08
Kościelisko: masz nielegalne przyłącze wody? Teraz możesz to naprawić, kary nie będzie