- A
- A
- A
Przy festiwalowym stole
Na Festiwal Kultury Żydowskiej (28.06 - 2.07.2023) wracają warsztaty kulinarne. Oryginalne warsztatowe menu przygotował Krakowski Makaroniarz - Bartek Kieżun, który zapowiada jednak, że próżno będzie w tym roku szukać gęsich pipków czy hummusu. O festiwalowych planach i zasadach kuchni żydowskiej w studiu Radia Kraków rozmawia z autorką książki "Jestem Żydówką" Miriam Synger i prowadzącą audycję Małopolska od kuchni Sylwią Paszkowską.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
07:56
Do 9 grudnia każdy może się wypowiedzieć ws. Strefy Czystego Transportu
-
07:43
Pielęgniarki będą protestować. Chcą obywatelskiego projektu ustawy o płacach
-
07:19
Mija 1000 dni pełnowymiarowej inwazji Rosji na Ukrainę
-
07:00
W cyfrowym świecie: Senior i e-usługi
-
06:39
Iga Świątek i Katarzyna Kawa przegrały w deblu. Polskie tenisistki nie zagrają w finale Billie Jean King Cup
-
06:23
We wtorek przejaśnienia jedynie na południowym wschodzie. Może też sypnąć śniegiem
-
06:14
Wreszcie pierwsze porządki na tarnowskiej Marcince. W przyszłości odbudowa baszty?
-
06:00
Aktualności komunikacyjne Radia Kraków 19.11
-
23:21
Polscy piłkarze pożegnali się z elitą Ligi Narodów, Probierz nie żegna się z kadrą
-
22:30
Malarstwo z zachwytu Karoliny Wojnowskiej-Paterek w Pałacu Sztuki
-
21:12
Ekspert: dopóki nielegalne wyścigi nie będą przestępstwem, policja będzie miała związane ręce