- A
- A
- A
Przepisy z dawnych kart książek kucharskich
Polenta z bryndzą, jabłkiem, pstrągiem ojcowskim i pigwą - to przepis z 1914 roku... a może czernina z karpia z przepisu 1866 roku? W końcu książki kucharskie to nie jest wynalazek dzisiejszych czasów, a dawne przepisy inspirują do dziś! Słuchajcie Mai Dutkiewicz teraz, a w sobotę jak zawsze o 11 na naszej antenie - Przystanek Kulinarny Małopolska!Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
16:18
Zbigniew Zamachowski wystąpi w Forcie Borek!
-
15:33
Jarmark odpustowy Emaus przy Błoniach 2025 – święto dla całej rodziny
-
14:58
Trzy osoby poszkodowane w wypadku na Zakopiance
-
14:24
"Śpiewać każdy może. Trochę lepiej lub trochę gorzej". Krakowskie Forum Kultury otwiera przestrzeń dla wszystkich!
-
13:45
Kraków pożegnał ojca Jana Andrzeja Kłoczowskiego. "To życie, po którym można postawić nie kropkę, ale wykrzyknik"
-
13:41
Maraton sprawiedliwości sędziego Ferka: Spór o praworządność to nie polityka, a kwestia przestrzegania konstytucji
-
13:34
Dom w trzy miesiące? Danwood pokazuje, że to możliwe
-
13:33
Spadkobiercy Szancerów odwiedzili Tarnów. Oglądali też pozostałości Młyna
-
13:22
Katarzyna Opałka: Kraków potrzebuje zielonych ulic, a bulwary wiślane – odświeżenia
-
12:51
Tragedia na torach w Krakowie. Nie żyje jedna osoba
-
12:14
Taksówkarze w sidłach przestępców. "Nie jesteśmy w stanie weryfikować zawartości przesyłek"
-
11:08
"Śpiewać każdy może. Trochę lepiej lub trochę gorzej". Krakowskie Forum Kultury otwiera przestrzeń dla wszystkich!