- A
- A
- A
Piwo, trucizny i kłótnia o parmezan, czyli kuchnia Jagiellonów
- To nie będzie rekonstrukcja, tylko raczej interpretacja. Bawimy się kuchnią dworską na podstawie tego, co wiemy, chociaż wiemy w gruncie rzeczy niewiele - mówi Bartek Kieżun, dziennikarz i autor popularnych przewodników kulinarnych, kuchmistrz Uczty na Wawelu, jak z przymrużeniem oka sam siebie nazywa. Wraz z somelierką Anną Bocheńską odwiedził studio Radia Kraków, żeby opowiedzieć o książce i wydarzeniu, które odbędzie się 24 sierpnia na dziedzińcu zamkowym. To już 3 rok organizowania na zamku kolacji nawiązującej do królewskiej kuchni.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
10:05
Kaśka Sochacka - Ta druga
-
09:40
Historycy z Krakowa odnowią polskie groby w Afryce
-
09:04
Rozpoczął się proces beatyfikacyjny o. Józefa Andrasza - kierownika duchowego św. siostry Faustyny
-
08:15
Aleksander Miszalski: Mieszkańcy nie mówią o Centrum Sportów Zimowych, ale o chodniku, szkołach, parku i boisku
-
07:28
To szansa na wielki sukces! Włoszki na drodze Polek do finału Billie Jean King Cup
-
07:04
Niemiecka gospodarka hamuje. Nowe dane są gorsze od prognoz
-
06:39
Obwodnica Brzeska ma być gotowa jeszcze w tym roku
-
06:21
Rozbita kadra Probierza zagra o baraż i odzyskanie zaufania kibiców
-
06:12
Aktualności komunikacyjne 18.11
-
06:10
Poniedziałek będzie w miarę pogodny, ale z przelotnym deszczem
-
21:39
Kładka Bernatka rozbłysła na fioletowo. Wszystko z ważnego powodu