- A
- A
- A
Pączek krakowski - małopolski przysmak z dłuuuugą historią
24 stycznia w Sali Cechowej "Na Kotłowem" odbyło się seminarium naukowe i warsztat kulinarny, podczas których królował właśnie ON - pączek krakowski. O historii tego przysmaku Katarzyna Pelc rozmawia z dr Marcinem Gadochą, z Instytutu Historii i Archiwistyki Uniwersytetu Komisji Edukacji Narodowej. Bo pączek ma bardzo długą historię...
Tematy:
tradycja
Pączek krakowski
przysmak
nadzienie
róża
adwokat
konfitura malinowa
Autor:
Katarzyna Pelc
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
13:33
Ruszyła częściowa rozbiórka zabytkowego Starego Młyna w Nowym Sączu. ZDJĘCIA
-
13:20
Wypalenie zawodowe – cichy wróg pracownika. Jak je rozpoznać i jak sobie z nim radzić?
-
13:13
Zaginęła 22-letnia Katarzyna Koczot z Krakowa. ZDJĘCIE, RYSOPIS
-
12:48
"Po wypadku świat nam się na chwilę zawali, ale pokazujemy, że da się żyć". Sport ma moc!
-
11:48
"Smok" trafił z Hiszpanii do Polski. Jego grupę rozpracowano dzięki specjalnej aplikacji
-
11:35
Tunel na Wielkiej Krokwi w Zakopanem może zrewolucjonizować skoki narciarskie
-
11:26
Kto dziedziczy w małżeństwach bezdzietnych?
-
22:30
Duchowy GPS. G. Strzelczyk i D. Szczawińska-Ziemba