- A
- A
- A
Małopolscy rolnicy ekologiczni zawsze mieli "pod górkę"
To efekt ukształtowania terenu całego regionu, co wpływa na ograniczenie wielkości gospodarstw i ich możliwości. Problemem jest także brak lokalnych struktur i wzajemnych powiązań. O specyfice lokalnego rolnictwa ekologicznego rozmawiam z Katarzyną Chorąską Małysą, prowadzącą gospodarstwo ekologiczne w Goszycach i z dr inż. Jackiem Kostuchem – Wiceprezesem Polskiego Klubu Ekologicznego, specjalistą w Małopolskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Karniowicach.
Autor:
Anna Piekarczyk
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
16:22
Do snu: termofor | warsztaty rękodzielnicze dla dorosłych w Muzeum Etnograficznym.
-
16:01
Pod poduszką | warsztaty dla rodzin z cyklu Etno? Logicznie!
-
15:57
Nowy mural na ścianie magistratu w Libiążu. Mieszkańcy: "dodaje koloru i ociepla wizerunek urzędu"
-
15:56
Przed snem: kubek z zaparzaczem | warsztaty ceramiczne dla dorosłych w Muzeum Etnograficznym
-
15:46
Szczucin nadal choruje przez azbest. I potrzebuje pieniędzy na zabezpieczenia
-
15:42
Praktycznie dla nauczycieli | Ozdoby choinkowe. Warsztaty w Muzeum Etnograficznym
-
15:20
Pająki | warsztaty rękodzielnicze dla dorosłych
-
15:06
EWA BEM. Pierwsza Dama Polskiego Jazzu na scenie Nowohuckiego Centrum Kultury!
-
14:47
Spółdzielnia Muzyczna – INTERAKCJE
-
13:49
Ekspert sądowy wyda opinię, zbada sprawę i... wyśledzi sztuczną inteligencję
-
12:10
„Żaden nauczyciel nie będzie uczył nakładać prezerwatywy na banana”
-
22:30
Jak myśleć dźwiękiem? / Як думати звуком?