W pierwszej części programu wraz z Pauliną Bandurą - pytałyśmy Monikę o to skąd się wzięła jej wielka pasja kulinarna oraz jak została panią od angielskiego w krakowskiej szkole gastronomicznej. I jak wyglądają jej lekcje.
- A
- A
- A
Literatura kulinarna na jesień
Za co kochamy książki? Za to, że dzięki nim możemy natychmiast przenieść się w dowolne miejsce na ziemi, albo do świata wymyślonego, możemy żyć jak król i jeść jak cesarz. A jesień i zima w tym roku będą obfitować w znakomite wydawnictwa. W pierwszym po wakacjach Przystanku Kulinarnym rozmawiałyśmy o książkach kulinarnych, które kochamy, na które czekamy i o tych, które są już na naszych półkach naszych bibliotek. Bohaterką naszego programu była Monika Zacharska Dudek, nauczycielka języka angielskiego, instagramerka (można ją znaleźć wpisując 'monikacookingwoman') a także wielka pożeraczką książek kulinarnych.W drugiej części Przystanku Kulinarnego rozmawiałyśmy o nowych książkach kulinarnych, na które czekamy i czego się po nich spodziewamy. Sporo miejsca poświęciłyśmy omówieniu trendów w literaturze kulinarnej i czy książkach o jedzeniu może nas jeszcze coś zaskoczyć.
Na finał programu Paulina Bandura przygotowała książkę profesora Łukasza Łuczaja "Dziki ogród"
Autor:
Brak nazwy
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
14:28
Zawsze w Święta tłumnie przybywają tu krakowianie i turyści
-
14:22
To już tradycja!
-
12:50
Otwórz serce… i dom. Na rodziny zastępcze tylko w Tarnowie czeka niemal 20 dzieci
-
12:26
Abp Jędraszewski ostro o władzach państwowych. Apeluje o "wsparcie w czasie tacy mszalnej"
-
11:38
Nie takie spokojne… policja publikuje pierwsze świąteczne statystyki
-
11:22
Świąteczny stół aż się ugina? Można się podzielić
-
10:03
W pożarze domu w Chrzanowie zginęła jedna osoba
-
09:40
Nic tak nie wprawia w świąteczny klimat
-
09:30
Szopki Bożonarodzeniowe w sądeckich kościołach
-
18:20
Świąteczne kalorie najlepiej spalić na stoku narciarskim
-
18:18
Żywa Szopka w Biegonicach
-
16:32
Tarnowskie Maszkarony w świątecznej odsłonie