- A
- A
- A
Kuchnię polską dzielimy na chłopską, mieszczańską i magnacką
- Dobry kucharz jest artystą, ale żeby być artystą, trzeba ten zawód kochać i przede wszystkim być dobrym rzemieślnikiem. Bez opanowania podstaw nikt nie będzie wielki - mówi mistrz kucharski Wiesław Zuzek, który od lat 70-tych XX wieku pracował jako szef kuchni w najlepszych krakowskich restauracjach: Wierzynku, Pod Bażantami, w hotelu Holiday Inn, Polonia czy Forum. Na swoim koncie ma wiele prestiżowych nagród i wyróżnień oraz doświadczenie w pracy z młodymi adeptami zawodu, których szkolił i uczył na najróżniejszych kursach mistrzowskich.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
12:35
MPEC ogłasza przetarg na budowę spalarni odpadów w Tarnowie. Ekolodzy zapowiadają skargę do NSA
-
12:27
Co Wyczynem, co Blamażem w ubiegłym tygodniu? ZAGŁOSUJ W NASZYM PLEBISCYCIE
-
12:12
Trzęsienie ziemi w sądeckiej kulturze. Dyrektor MOK odwołany
-
12:10
„Ustawę antyhejterską trzeba jeszcze poprawić, ale na pewno będzie działać prewencyjnie”
-
12:05
Tatuaże z historią w tle - reportaż Ewy Szkurłat
-
11:32
„Pocieszne wykwintnisie” (komedia). Teatr Praska zaprasza!
-
11:25
Dworzec PKP Zakopane – już nie tylko punkt przesiadkowy
-
11:25
To miało być ułatwienie dla mieszkańców poszkodowanych przez wstrząsy. Na razie nie wyszło
-
11:06
KOSZTOWNY ROMANS - spektakl w Teatrze Praska