Kasza króluje w kuchni, dlatego będzie również królować w programie "Przed hejnałem". Rozmawiamy o niej z naszym gościem prof. Małgorzorzatą Schlegel-Zawadzką, która jest kierownikiem Zakładu Żywienia Człowieka, w Instytucie Zdrowia Publicznego, Wydziale Ochrony Zdrowia CM UJ.
- A
- A
- A
Kasza w kuchni
Jest zdrowa, smaczna i tania. To jeden z najbardziej wartościowych produktów naturalnych wykorzystywanych w kuchni. Dzięki zawartości błonnika obniża zły cholesterol oraz pomaga zgubić zbędne kilogramy. Powstaje z różnych nasion zbóż i dlatego dzieli się na jęczmienną, gryczaną, jaglaną, kuskus, mannę, kukurydzianą, owsianą.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
16:22
Do snu: termofor | warsztaty rękodzielnicze dla dorosłych w Muzeum Etnograficznym.
-
16:01
Pod poduszką | warsztaty dla rodzin z cyklu Etno? Logicznie!
-
15:57
Nowy mural na ścianie magistratu w Libiążu. Mieszkańcy: "dodaje koloru i ociepla wizerunek urzędu"
-
15:56
Przed snem: kubek z zaparzaczem | warsztaty ceramiczne dla dorosłych w Muzeum Etnograficznym
-
15:46
Szczucin nadal choruje przez azbest. I potrzebuje pieniędzy na zabezpieczenia
-
15:42
Praktycznie dla nauczycieli | Ozdoby choinkowe. Warsztaty w Muzeum Etnograficznym
-
15:20
Pająki | warsztaty rękodzielnicze dla dorosłych
-
15:06
EWA BEM. Pierwsza Dama Polskiego Jazzu na scenie Nowohuckiego Centrum Kultury!
-
14:47
Spółdzielnia Muzyczna – INTERAKCJE
-
13:49
Ekspert sądowy wyda opinię, zbada sprawę i... wyśledzi sztuczną inteligencję
-
12:10
„Żaden nauczyciel nie będzie uczył nakładać prezerwatywy na banana”
-
22:30
Jak myśleć dźwiękiem? / Як думати звуком?