Kasza króluje w kuchni, dlatego będzie również królować w programie "Przed hejnałem". Rozmawiamy o niej z naszym gościem prof. Małgorzorzatą Schlegel-Zawadzką, która jest kierownikiem Zakładu Żywienia Człowieka, w Instytucie Zdrowia Publicznego, Wydziale Ochrony Zdrowia CM UJ.
- A
- A
- A
Kasza w kuchni
Jest zdrowa, smaczna i tania. To jeden z najbardziej wartościowych produktów naturalnych wykorzystywanych w kuchni. Dzięki zawartości błonnika obniża zły cholesterol oraz pomaga zgubić zbędne kilogramy. Powstaje z różnych nasion zbóż i dlatego dzieli się na jęczmienną, gryczaną, jaglaną, kuskus, mannę, kukurydzianą, owsianą.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
07:23
W Tatrach spadł pierwszy jesienny śnieg, fatalne warunki na szlakach
-
06:57
Kawa obchodzi swoje święto. Barista podpowiada, jak odróżnić dobre ziarna od kiepskich
-
19:59
MŚ w kolarstwie: Kopecky obroniła tytuł, Niewiadoma na 17. miejscu
-
18:51
Rycerze, broń i warsztaty. Średniowiecze zawitało do Niepołomic
-
18:27
To rzadkość nawet na terenach leśnych, ale zdarzyło się w centrum Zakopanego. Jelenie stoczyły walkę
-
17:59
Wygrana Pałacu Młodzieży na inaugurację II-ligowych rozgrywek. "Chłopcy pokazali serce do grania"
-
16:43
Żubry bezradne pod Jasną Górą
-
15:05
Przebarwienia - niechciane pamiątki lata
-
22:30
Filozofia uprzedmiotowiła zwierzęta na wieki