- A
- A
- A
Jerozolima do zjedzenia
- Jerozolima jest jednym z najważniejszych miejsc na mapie świata, nie tylko z punktu widzenia religijnego. Opowiadam więc o niej szeroko. I o jej historii, i o architekturze, mieszkańcach i wreszcie o kuchni - mówi Bartek Kieżun, autor książki "Jerozolima do zjedzenia", który wcześniej wydał już podróżniczo-kulinarne przewodniki "Italia do zjedzenia", "Stambuł do zjedzenia", "Portugalia do zjedzenia", "Ateny do zjedzenia" i "Uczta na Wawelu". W swojej najnowszej książce snuje opowieść o Jerozlimie i prezentuje przepisy na tamtejsze specjały z kuchni żydowskiej, arabskiej i śródziemnomorskiej. Jest też specjalna playlista hebrajskich i arabskich hitów z różnych epok do słuchania przy gotowaniu.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
20:11
Co zostawią po sobie populiści? Wielkie budowy, absurdalne projekty i Państwo Środka
-
20:10
Niedosyt przy Reymonta. Wisła dzieli się punktami ze Stalą Rzeszów
-
19:19
Bardzo trudne warunki na małopolskich drogach! Pada śnieg, jest ślisko
-
18:35
Czy jesteśmy niebinarni jak motyle?
-
17:42
Bruk-Bet gromi rywali w Kołobrzegu. Cztery gole Kacpra Karaska!
-
17:17
Piędzik przedzimek – motyl, który zwiastuje zimę
-
14:05
W pomaganiu ważna jest ciągłość
-
14:05
Łucja Malec - Kornajew pokazuje swój Kraków
-
14:05
Seniorzy ją rozczulają
-
14:05
Stara się leczyć traumę transgeneracyjną
-
14:05
Wystawia sztuki na osiedlach, na klatkach schodowych, w oknach, by być bliżej ludzi