- A
- A
- A
Jerozolima do zjedzenia
- Jerozolima jest jednym z najważniejszych miejsc na mapie świata, nie tylko z punktu widzenia religijnego. Opowiadam więc o niej szeroko. I o jej historii, i o architekturze, mieszkańcach i wreszcie o kuchni - mówi Bartek Kieżun, autor książki "Jerozolima do zjedzenia", który wcześniej wydał już podróżniczo-kulinarne przewodniki "Italia do zjedzenia", "Stambuł do zjedzenia", "Portugalia do zjedzenia", "Ateny do zjedzenia" i "Uczta na Wawelu". W swojej najnowszej książce snuje opowieść o Jerozlimie i prezentuje przepisy na tamtejsze specjały z kuchni żydowskiej, arabskiej i śródziemnomorskiej. Jest też specjalna playlista hebrajskich i arabskich hitów z różnych epok do słuchania przy gotowaniu.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
09:21
Maszyna usunie metan z kopalni - wynalazek badaczy z UJ
-
08:59
Krakowscy radni naprawią "fatalną pomyłkę"?
-
08:15
Co dalej z budową wielkiego zbiornika w Szczurowej? Wojewoda: "Poszukamy innego rozwiązania"
-
07:42
Inwestycje drogowe, remont rynku i prace w szkołach. Dąbrowa Tarnowska ma projekt budżetu na 2025 r.
-
07:21
Czy mężczyźni i kobiety w taki sam sposób postrzegają Święta?
-
07:06
Kilkudziesięciu Ocalałych przyjedzie na obchody rocznicy wyzwolenia Auschwitz
-
06:49
Cis, jemioła, gwiazda betlejemska... Niektóre rośliny mogą być niebezpieczne dla zwierząt
-
06:31
W poniedziałek będzie pochmurno, na południu Małopolski może spaść śnieg
-
06:17
Konsultacje ws. Strefy Czystego Transportu w Krakowie potrwają dłużej
-
20:41
Lista Niezapomnianych Przebojów Not: 1549 22.12.2024
-
18:42
Groźny wypadek na A4 w Aleksandrowicach. Służby zakończyły działania