W Przystanku Kulinarnym rozmawiałam z dietetyk klinicznym Urszulą Zwierczyk o tym jakie znaczenie przy budowaniu odporności ma jedzenie i jak przemodelować swoją dietę na jesień i zimę.
- A
- A
- A
Jedzenie w zdrowiu i w chorobie
Nie od dziś wiadomo, że co to jemy ma wpływ na nasze zdrowie, więc w sezonie w którym katar i gorączka pojawiają się częściej, warto taką wiedzę sobie przyswoić, a może też przypomnieć sobie co jeść by naszemu ciału było łatwiej pozostawać w zdrowiu. A jeśli zachorujemy? Jedzenie w chorobie jest kluczową sprawą by szybciej do zdrowia wrócić.W drugiej części rozmowy, skupiłyśmy się na tym, co jeść i pić gdy zachorujemy. Jakie dania mogą nam służyć w procesie odbudowy odporności i czy babciny rosół rzeczywiście ma moc uzdrawiania.
W naszej przystankowej księgarni pojawiła się nowa książka. Paulina Bandura poleciła coś dla dzieci i dorosłych. Książka Marii Przybyszewskiej "Dobra książka. Wege przepisy dla dzieciaków i rodziny" proponuje gotowanie na luzie z nieskomplikowanymi recepturami.
Autor:
Brak nazwy
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
19:31
Hej, kolęda, kolęda. To już 90. edycja lekcji śpiewania
-
19:00
Wigilia w kolorze khaki: "Koledzy przynieśli kawałek uschniętego drzewka, które ubraliśmy w zawleczki od granatów"
-
18:18
Prawie tak piękna jak ta na Rynku!
-
18:15
Dlaczego warto zdecydować się na depilację laserową w Dotyk Piękna Kraków?
-
17:55
Tradycji stało się zadość. Bożonarodzeniowa choinka pod oknem papieskim uroczyście rozświetlona
-
16:16
Niebezpiecznie na przejściach dla pieszych. Winni kierowcy i sami piesi
-
15:58
Ewa Szkurłat z nagrodą Marszałka Senatu
-
15:49
Jakiej firmy elektronarzędzia do domu warto wybrać?
-
15:44
Zalety hulajnogi elektrycznej dla rodziców z dziećmi
-
14:18
Tramwaje wróciły na ul. Kościuszki w Krakowie