Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Jedzenie w zdrowiu i w chorobie

Nie od dziś wiadomo, że co to jemy ma wpływ na nasze zdrowie, więc w sezonie w którym katar i gorączka pojawiają się częściej, warto taką wiedzę sobie przyswoić, a może też przypomnieć sobie co jeść by naszemu ciału było łatwiej pozostawać w zdrowiu. A jeśli zachorujemy? Jedzenie w chorobie jest kluczową sprawą by szybciej do zdrowia wrócić.

W Przystanku Kulinarnym rozmawiałam z dietetyk klinicznym Urszulą Zwierczyk o tym jakie znaczenie przy budowaniu odporności ma jedzenie i jak przemodelować swoją dietę na jesień i zimę.

W drugiej części rozmowy, skupiłyśmy się na tym, co jeść i pić gdy zachorujemy. Jakie dania mogą nam służyć w procesie odbudowy odporności i czy babciny rosół rzeczywiście ma moc uzdrawiania.

W naszej przystankowej księgarni pojawiła się nowa książka. Paulina Bandura poleciła  coś dla dzieci i dorosłych. Książka Marii Przybyszewskiej "Dobra książka. Wege przepisy dla dzieciaków i rodziny" proponuje gotowanie na luzie z nieskomplikowanymi recepturami.

Autor:
Brak nazwy

Wyślij opinię na temat artykułu

Komentarze (0)

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię