W Przystanku Kulinarnym rozmawiałam z dietetyk klinicznym Urszulą Zwierczyk o tym jakie znaczenie przy budowaniu odporności ma jedzenie i jak przemodelować swoją dietę na jesień i zimę.
- A
- A
- A
Jedzenie w zdrowiu i w chorobie
Nie od dziś wiadomo, że co to jemy ma wpływ na nasze zdrowie, więc w sezonie w którym katar i gorączka pojawiają się częściej, warto taką wiedzę sobie przyswoić, a może też przypomnieć sobie co jeść by naszemu ciału było łatwiej pozostawać w zdrowiu. A jeśli zachorujemy? Jedzenie w chorobie jest kluczową sprawą by szybciej do zdrowia wrócić.W drugiej części rozmowy, skupiłyśmy się na tym, co jeść i pić gdy zachorujemy. Jakie dania mogą nam służyć w procesie odbudowy odporności i czy babciny rosół rzeczywiście ma moc uzdrawiania.
W naszej przystankowej księgarni pojawiła się nowa książka. Paulina Bandura poleciła coś dla dzieci i dorosłych. Książka Marii Przybyszewskiej "Dobra książka. Wege przepisy dla dzieciaków i rodziny" proponuje gotowanie na luzie z nieskomplikowanymi recepturami.
Chcesz ugotować coś pysznego i bezmięsnego? Sprawdź wegańskie przepisy od Konrada! Na blogu PrzepisyDlaZielonych znajdziesz dziesiątki inspiracji.
Autor:
Brak nazwy
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
07:50
Od środy pasażerowie skorzystają z nowego dworca autobusowego w Miechowie
-
07:29
Na Powiślu Dąbrowskim powstanie w końcu schronisko dla zwierząt? Jest pierwszy kroczek
-
07:07
Tatry popularne jak nigdy! Padł frekwencyjny rekord
-
06:49
Zamiast więzienia, zakład psychiatryczny dla dzieciobójczyni z Zagórzan?
-
06:31
Środa z przejaśnieniami. Na północy kraju chłodniej niż na południu
-
06:18
Pierwsze w 2025 roku Marki Radia Kraków dla Muzeum Manggha oraz Muzeum Narodowego w Krakowie
-
06:11
Aktualności komunikacyjne 5.02
-
06:04
Wilki znów podchodzą w pobliże domów. To m.in. efekt małej ilości śniegu
-
22:12
Pozwólcie grać Łobuziakom. The Ancimons z debiutancką płytą w Radiu Kraków
-
22:30
„Motus” czyli zmysłowa, dźwiękowa podroż po Krakowie