- A
- A
- A
Dynia - królowa jesieni
Dynia to owoc, który znakomicie sprawdza się na naszych stołach, jako element dekoracyjny, a nawet dobroczynny składnik kosmetyków. O jej dobrodziejstwach Sylwia Paszkowska rozmawia z dr Barbarą Domagałą z Wydziału Biotechnologii i Ogrodnictwa Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, która poleca m. in. pasztet z dyni i dyniowe chipsy. Jak zapewnia, z tego owocu można też robić świetne kosmetyki naturalne. Ze względu na zawartość witaminy A i E mają one silne właściwości nawilżające i przeciwstarzeniowe. Wspomagają również walkę z tłustą cerą ze skłonnościami do wyprysków. A to tylko początek jej możliwości!
crop_free
1
/ 5
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
11:55
Dzięki otwarciu nowej obwodnicy bezpieczniejszy przejazd z Tarnowa do Warszawy. Pozostaje jednak niedosyt
-
11:46
Marek Dragosz : "Moje podróże to nie kolekcja magnesów na lodówkę"
-
10:38
Jest decyzja środowiskowa dla Sądeczanki. Kiedy powstanie ta ważna droga?
-
10:02
Może niekoniecznie po ludzku, ale rozmawiają!
-
07:40
PŚ w skokach - w sobotę dwa konkursy w Engelbergu
-
07:30
Harfa i mężczyzna. Odbicie duszy
-
07:24
Zofia Jurczak: Podróże po kulturze - na weekend do Wenecji
-
22:05
Po co małpom tańce rytualne?
-
21:06
Ekspert: W rejonie Boelsławia jest prawie 700 zapadlisk. Zbliżają się do zabudowań