- A
- A
- A
Dynia - królowa jesieni
Dynia to owoc, który znakomicie sprawdza się na naszych stołach, jako element dekoracyjny, a nawet dobroczynny składnik kosmetyków. O jej dobrodziejstwach Sylwia Paszkowska rozmawia z dr Barbarą Domagałą z Wydziału Biotechnologii i Ogrodnictwa Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, która poleca m. in. pasztet z dyni i dyniowe chipsy. Jak zapewnia, z tego owocu można też robić świetne kosmetyki naturalne. Ze względu na zawartość witaminy A i E mają one silne właściwości nawilżające i przeciwstarzeniowe. Wspomagają również walkę z tłustą cerą ze skłonnościami do wyprysków. A to tylko początek jej możliwości!
crop_free
1
/ 5
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
18:34
Ilu Polaków wróci do Polski z USA? Ekspert: „Nie spodziewałbym się masowych deportacji”
-
17:56
Dyrektor Muzeum Krakowa z tytułem Małopolanina Roku
-
17:37
5 Wojskowy Szpital Kliniczny przygotowuje infrastrukturę i personel na wypadek "W"
-
17:36
Kierowcy wreszcie się doczekali. Jutro zostanie otwarty symboliczny początek nowej Sądeczanki
-
16:31
Jeszcze jeden medal Izabeli Marcisz w Turynie
-
16:13
Niedosyt Igi...
-
15:50
Badminton z Grzegorzem Turnauem i noc w Rydlówce. Jak Kraków wspiera WOŚP?
-
15:44
Jazda na quadach i skuterach kończy się dewastacją pól? Będzie więcej kontroli
-
15:42
Seniorzy apelują o montaż wind. "Nie chcemy być więźniami mieszkań"
-
15:19
"Wyjątkowa miłość" - reportaż Ewy Szkurłat
-
15:07
Ratują ślady po żydowskich sąsiadach. Schody - reportaż Ewy Szkurłat