- A
- A
- A
Dlaczego ugotowane jajko ma charakterystyczny zapach?
Dlaczego ugotowane jajko ma charakterystyczny zapach?Jajko ugotowane na twardo to nie najlepszy pomysł na drugie śniadanie, jeśli jedziemy wspólnie autokarem. Dlaczego nawet najbardziej świeże jajko od kur szczęśliwych po ugotowaniu ma charakterystyczny, niezbyt przyjemny zapach? Rozmawiają prof. Adam Florkiewicz z Wydziału Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie i Marzena Florkowska.
Autor:
Marzena Florkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:03
Groove, o którym nie śniło się filozofom. Groovosophers prezentują debiutancki album.
-
19:09
Prof. Janusz Majcherek: "Liczba dzieci to nie jest dobry miernik patriotyzmu"
-
17:52
Czy krzesło jest krzesłem, a herbata herbatą? „Uważaj człowieku, jak poznajesz”
-
17:40
Drogo i pusto. Elektryczne busy nad Morskie Oko czekają na pasażerów
-
16:38
W Rzymie są już wszyscy kardynałowie - uczestnicy konklawe
-
16:33
Rolkowisko w miejsce lodowiska. Olkusz stawia na letnie atrakcje sportowe
-
16:29
Więcej światła na Kraków i Małopolskę! 27. Małopolskie Dni Dziedzictwa Kulturowego
-
16:10
Płatny majówkowy debiut nad Chechłem. Nawet 450 zł kary za brak biletu
-
16:09
Maj pełen atrakcji z Centrum Kultury Podgórza
-
15:51
Cyberkultura w starożytnej technice intarsji
-
15:28
Gdzie kupić profesjonalny odkurzacz?
-
15:03
Nowa Wesoła za 10 lat: mediateka, teatr, ogrody i park w centrum miasta
-
18:08
Człowiek na standby'u