- A
- A
- A
Curry - królowa indyjskich przypraw
Curry - w naszym mniemaniu to przede wszystkim mieszanka przypraw, w Indiach to najczęściej potrawy, np. kurczak curry, ryba curry albo warzywa curry. To nic innego jak duszone składniki w sosie pikantnym doprawionym m.in. kurkumą, chilli, czosnkiem, imbirem, kolendrą, kozieradką, kminem rzymskim. "To stosunkowo młoda mieszanka, która składem różni się na północy i na południu Indii" - mówi Ewa Wachowicz.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
06:04
Aktualności komunikacyjne Radia Kraków 30.01
-
19:47
Wybory do Senatu w Krakowie. PKW zarejestrowała wszystkie komitety wyborcze
-
19:12
Każdy wstrząs to zagrożenie dla górników
-
17:34
"Zrewitalizowane bulwary wiślane muszą przyciągać ludzi na każdym swoim odcinku, o każdej porze roku"
-
16:35
Pierwsze sukcesy Klaudii Zwolińskiej w 2025 roku
-
16:34
Wiadomo, co stanie się z oddziałem rehabilitacji dla dzieci Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie
-
15:50
Jaka jest różnica między IKE a IKZE?
-
15:45
Czy roboty mogą podlegać odpowiedzilaności karnej?
-
15:21
Ekspert: Pomysł warunkowania świadczenia 800 plus pracą jest bardzo zły
-
07:33
Monika Partyk
-
06:28
Sławek Wierzcholski