- A
- A
- A
Curry - królowa indyjskich przypraw
Curry - w naszym mniemaniu to przede wszystkim mieszanka przypraw, w Indiach to najczęściej potrawy, np. kurczak curry, ryba curry albo warzywa curry. To nic innego jak duszone składniki w sosie pikantnym doprawionym m.in. kurkumą, chilli, czosnkiem, imbirem, kolendrą, kozieradką, kminem rzymskim. "To stosunkowo młoda mieszanka, która składem różni się na północy i na południu Indii" - mówi Ewa Wachowicz.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
12:50
Otwórz serce… i dom. Na rodziny zastępcze tylko w Tarnowie czeka niemal 20 dzieci
-
12:26
Abp Jędraszewski ostro o władzach państwowych. Apeluje o "wsparcie w czasie tacy mszalnej"
-
11:38
Nie takie spokojne… policja publikuje statystyki z pierwszego dnia Świąt
-
11:22
Świąteczny stół aż się ugina? Można się podzielić
-
10:03
W pożarze domu w Chrzanowie zginęła jedna osoba
-
09:40
Nic tak nie wprawia w świąteczny klimat
-
09:30
Szopki Bożonarodzeniowe w sądeckich kościołach
-
18:20
Świąteczne kalorie najlepiej spalić na stoku narciarskim
-
18:18
Żywa Szopka w Biegonicach
-
16:32
Tarnowskie Maszkarony w świątecznej odsłonie
-
16:08
"Nowonarodzony Jezus rodzi się dla zbawienia każdego człowieka "- biskup Diecezji Tarnowskiej Andrzej Jeż
-
13:43
Uwaga na marznące deszcze i gęste mgły!