- A
- A
- A
Busha Seniora podejmowałem pieczenią wołową po staropolsku
- W latach 70-tych były w Krakowie dwa przedsiębiorstwa gastronomiczne: Krakowskie Zakłady Gastronomiczne Zachód i Krakowskie Zakłady Gastronomiczne Wschód. Pod Wschód podlegały takie restauracje, jak m.in Wierzynek i Hotel Polonia, a pod Zachód Hawełka, U Polera (wtedy Pod Złotą Kotwicą) czy Grand. Była też słynna restauracja Balaton na Grodzkiej. Dobrze wspominam tamte czasy. Oprócz staropolskiej kuchni podawaliśmy także dania z kuchni narodów - wspomina gastronomiczną mapę Krakowa lat 70-tych i 80-tych pan Wojciech Chudzik, były szef kuchni w hotelu Cracovia. Uwaga! Pan Chudzik dzieli się przepisami. Warto posłuchać całej rozmowy.
Autor:
Sylwia Paszkowska
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
12:12
Pijalnia Główna w Krynicy-Zdroju: nowy wystrój i całkiem nowe możliwości
-
11:54
Tak powstaje „Krasnal w Krzywej Czapce” – nowy audiobook Radia Kraków i Instytutu Książki
-
11:48
Małopolscy radni nie chcą likwidacji Elektrowni Siersza w Trzebini
-
11:14
Fatalne powietrze w Starym Sączu. Urzędnicy będą sprawdzać paleniska
-
11:04
„Krasnal w Krzywej Czapce” – powstaje audiobook Radia Kraków i Instytutu Książki
-
10:50
Czym są badania społeczne z udziałem dzieci?
-
10:08
Aga Misiewicz : "wór optymizmu nawet w listopadzie"
-
10:06
Drogowcy w Małopolsce przygotowani na zimę. Zaskoczą ją?
-
09:23
W Tatrach przybywa śniegu. Warunki turystyczne bardzo trudne
-
08:15
Anna Paluch: Decyzja PKW jest stronnicza i całkowicie bezprawna. Liczymy na wsparcie Polaków
-
22:30
"Przezroczyści. O doświadczeniu niepełnosprawności". Błażej Kmieciak w rozmowie z Małgorzatą Terlikowską