Jedzenie to jedno, ale ważne było też pomaganie. W tym roku podczas International Cooking Day zbierano pieniądze na rzecz Darii Biel, podopiecznej Fundacji Dzieciom „Zdążyć z pomocą”. Dziewczynka choruje na mózgowe porażenie dziecięce. Cała zebrana suma trafi na jej leczenie i rehabilitację.
A potrawy przygotowywali zagraniczni studenci nowosądeckiej Wyższej Szkoły Biznesu. Można było spróbować dań z wielu zakątków świata, tych bardziej i mniej egzotycznych - z Nigerii, Portugalii, Francji czy Japonii.
- A
- A
- A
Smakowanie i pomaganie. W Nowym Sączu odbyła się 20. edycja International Cooking Day
Kurczak na ostro po nigeryjsku, smażony ryż z jadalnymi pałeczkami – to tylko dwie z potraw, jakich mogli spróbować uczestnicy International Cooking Day w Wyższej Szkole Biznesu w Nowym Sączu. A potrawy przygotowali zagraniczni studenci tej uczelni. Najważniejsze było jednak pomaganie.
crop_free
1
/ 19
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:52
Smakowanie i pomaganie. W Nowym Sączu odbyła się 20. edycja International Cooking Day
-
20:32
Alchemia, wampirzyca i "Zagadka nieśmiertelności". Czy naprawdę chcemy być wieczni?
-
18:37
Puchar Świata w skokach narciarskich. Niezłe miejsce Aleksandra Zniszczoła
-
18:18
Najbardziej wyszczekany jarmark świata? Ten w nowosądeckim schronisku dla zwierząt
-
18:11
W niedzielę 16. wigilia dla mieszkańców ziemi oświęcimskiej
-
17:41
Przez Chrzanów przejedzie wyjątkowy pociąg. Jego patronem jest lokalny bohater
-
17:20
Jarmark Bożonarodzeniowy powrócił do Chełmca
-
17:17
Bezdomne zwierzaki też chcą mieć świąteczny jarmark
-
17:15
Jesz i pomagasz. International Cooking Day już po raz 20 w nowosądeckiej WSB
Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy
Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.
Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]
Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku oraz Twitterze