Przygotowana przez pub Laguna z Gorlic potrawa zachwyciła prostotą i nawiązaniem do tradycji kulinarnej dawnej Galicji. Właścicielka pubu Laguna, Izabela Grądalska zapewnia też, że swój wyjątkowy smak tarciuchy zawdzięczają wyjątkowemu podejściu tych, którzy je przygotowali.
Publiczność festiwalu najwyżej oceniła pieczonego kurczaka sądeckiego, przygotowanego przez Jadwigę Krok z gospodarstwa ekologicznego z Białej Niżnej.
Wyróżnienia otrzymały też m.in. koźlina w sosie miętowym serwowana przez Magdalenę Zygmunt z gospodarstwa agroturystycznego z Juraszowej oraz powidła śliwkowe produkowane przez sądecka Prosponę.
(Sławomir Wrona/jp)
- A
- A
- A
Nowy Sącz: wybrano najsmaczniejsze potrawy regionalne
Tarciuchy ziemniaczane w kapuście zdobyły grand prix sądeckiego półfinału – VIII Małopolskiego Festiwalu Smaku.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:04
Ludowcy poprą w wyborach prezydenckich Szymona Hołownię?
-
17:00
Notowanie nr 1545 z 24.11.2024 r.
-
16:12
Karol Nawrocki kandydatem na prezydenta Polski. PiS udzieliło mu poparcia
-
15:24
Dachowanie auta na drodze krajowej w Gródku. Są ranni
-
15:04
Zakupy w stylu slow na tarnowskim targu. Kolejna okazja – przed świętami
-
14:45
Święta i Sylwester w górach? W niektórych hotelach pełne obłożenie
-
14:19
Komu soli, komu? W Tarnowie powstała grota solna
-
13:47
Pasażerze, robiłeś zdjęcia autobusom, pętlom, przystankom? To świetnie!
-
13:15
Rozpoczyna się remont drogi nr 94 w Bolesławiu. Ruch tylko jednym pasem
-
12:15
Człowieku, kup nam karmę, a dostaniesz choinkę
-
10:10
Pikający telefon, czyli jak przetrwać na grupie rodzicielskiej?
Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy
Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.
Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]
Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku oraz Twitterze