Przygotowana przez pub Laguna z Gorlic potrawa zachwyciła prostotą i nawiązaniem do tradycji kulinarnej dawnej Galicji. Właścicielka pubu Laguna, Izabela Grądalska zapewnia też, że swój wyjątkowy smak tarciuchy zawdzięczają wyjątkowemu podejściu tych, którzy je przygotowali.
Publiczność festiwalu najwyżej oceniła pieczonego kurczaka sądeckiego, przygotowanego przez Jadwigę Krok z gospodarstwa ekologicznego z Białej Niżnej.
Wyróżnienia otrzymały też m.in. koźlina w sosie miętowym serwowana przez Magdalenę Zygmunt z gospodarstwa agroturystycznego z Juraszowej oraz powidła śliwkowe produkowane przez sądecka Prosponę.
(Sławomir Wrona/jp)
- A
- A
- A
Nowy Sącz: wybrano najsmaczniejsze potrawy regionalne
Tarciuchy ziemniaczane w kapuście zdobyły grand prix sądeckiego półfinału – VIII Małopolskiego Festiwalu Smaku.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
16:53
Kto będzie kierował MOCAK-iem? Jest konkurs na nowego dyrektora
-
14:41
Seniorze, oszuści wiedzą o tobie wszystko. Uważaj na „amerykańskich żołnierzy” i „samochód zastępczy”
-
13:43
„Zabijając Kasię, zabiłem siebie”. Najgłośniejsze zbrodnie Podhala
-
13:35
Wojewoda dopiął swego. Andrzej Hawranek nowym szefem małopolskiego Sanepidu
-
13:13
Kilka interwencji TOPR podczas świąt. Nocne poszukiwania turysty na Ciemniaku
-
12:57
Jaki będzie 2025 rok dla polskiego eksportu?
-
12:17
Drogie towary zmieniał w tanie. 52-latek wpadł w ręce policji
-
12:12
Prawnik: Działania w sprawie Romanowskiego poza naszym krajem? Mielibyśmy wojnę polsko-węgierską
-
11:56
Superbohaterowie na glinianych nogach. Serial "Franczyza" rozlicza Hollywood
-
11:50
Co Wyczynem, co Blamażem 2024 roku? ZAGŁOSUJ
-
11:29
Świąteczni goście ruszyli do domów. Zakopianka stanęła w korku
Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy
Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.
Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]
Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku oraz Twitterze