Na Placu Wolnica w Krakowie w sobotę unosił się zapach chleba, ciast i wielu innych smakołyków. A to za sprawą Małopolskiego Festiwalu Smaku i Święta Chleba zarazem. Wśród serwowanych produktów tradycyjnych królowało pieczywo i wędliny - a wszystko przygotowane według receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie
Uczestnicy Małopolskiego Festiwalu Smaku mogą zagłosować na pyszności, które zrobiły na nich największe wrażenie. Swojego wyboru dokona także profesjonalne jury. Uczta dla podniebienia na placu Wolnica kończy się w niedzielę o godzinie 17.
Joanna Porębska /kp
- A
- A
- A
To już 8. Małopolski Festiwal Smaku
Wszystko według receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie-
-
-
-
-
crop_free
1
/ 5
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:05
Samiec bez penisa jest o wiele bardziej wojowniczy. Rozmnażanie wokół naczelnych
-
21:51
Torowiska hałasują, mieszkańcy i pasażerowie zatykają uszy, a szlifierki jak nie było, tak nie ma
-
20:29
Główny Inspektor Sanitarny: Wojewoda wskazał kandydata, ja musiałem ten wybór uszanować
-
20:10
Dramat na plebanii w Pisarzowej koło Limanowej
-
16:53
Kto będzie kierował MOCAK-iem? Jest konkurs na nowego dyrektora
-
14:41
Seniorze, oszuści wiedzą o tobie wszystko. Uważaj na „amerykańskich żołnierzy” i „samochód zastępczy”
-
13:43
„Zabijając Kasię, zabiłem siebie”. Najgłośniejsze zbrodnie Podhala
-
13:35
Wojewoda dopiął swego. Andrzej Hawranek nowym szefem małopolskiego Sanepidu
-
13:13
Kilka interwencji TOPR podczas świąt. Nocne poszukiwania turysty na Ciemniaku
-
12:57
Jaki będzie 2025 rok dla polskiego eksportu?
-
12:17
Drogie towary zmieniał w tanie. 52-latek wpadł w ręce policji
Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy
Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.
Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]
Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku oraz Twitterze