Radio Kraków
  • A
  • A
  • A

Targi w Zakopanem: pokazy, warsztaty i regionalne potrawy

  • Kraków
  • date_range Środa, 2012.05.30 12:10 ( Edytowany Poniedziałek, 2021.05.31 01:15 )
Nowoczesny sprzęt dla gastronomii i hoteli, ale i najnowsze trendy w kuchni góralskiej - to wszystko można zobaczyć ale i posmakować w Zakopanem. Pod Tatrami rozpoczęły się Targi Gastro Hotel, na które przyjechali wystawcy z całej Polski.

Fot. Przemek Bolechowski

Na targach są producenci wyposażenia dla hoteli i gastronomii, ale także najlepsi kucharze z Podhala i z Polski.
"Można spróbować potraw góralskiej kuchni nie tylko tradycyjnej, ale także współczesnej" - mówi Sławomir Lis szef kuchni jednego z bukowiańskich hoteli.
Na zakopiańskich targach gastronomicznych gotuje też rodzina Karpieli Bułecków: Zofia, Jan i Sebastian. Dziś przygotowują dla uczestników targów potrawy regionalne.
Oprócz pokazów będą też dla wszystkich chętnych warsztaty kulinarne odbywające się pod okiem fachowców i zajęcia w rzeźbieniu w owocach i warzywach.
Targi Gastro Hotel potrwają w Zakopanem do piątku.

(Przemem Bolechowski/jp)

Wyślij opinię na temat artykułu

Komentarze (0)

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię