Na targach są producenci wyposażenia dla hoteli i gastronomii, ale także najlepsi kucharze z Podhala i z Polski.
"Można spróbować potraw góralskiej kuchni nie tylko tradycyjnej, ale także współczesnej" - mówi Sławomir Lis szef kuchni jednego z bukowiańskich hoteli.
Na zakopiańskich targach gastronomicznych gotuje też rodzina Karpieli Bułecków: Zofia, Jan i Sebastian. Dziś przygotowują dla uczestników targów potrawy regionalne.
Oprócz pokazów będą też dla wszystkich chętnych warsztaty kulinarne odbywające się pod okiem fachowców i zajęcia w rzeźbieniu w owocach i warzywach.
Targi Gastro Hotel potrwają w Zakopanem do piątku.
(Przemem Bolechowski/jp)
- A
- A
- A
Targi w Zakopanem: pokazy, warsztaty i regionalne potrawy
Nowoczesny sprzęt dla gastronomii i hoteli, ale i najnowsze trendy w kuchni góralskiej - to wszystko można zobaczyć ale i posmakować w Zakopanem. Pod Tatrami rozpoczęły się Targi Gastro Hotel, na które przyjechali wystawcy z całej Polski.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
10:00
Dominik Strycharski. Flet może być bardzo ofensywnym narzędziem
-
09:50
BookGame 2025 – największe święto gier planszowych w Polsce
-
09:31
Ekspert: "Dziś rata kredytu hipotecznego na dom czy mieszkanie to średnio ponad 4 tysiące miesięcznie"
-
09:08
Piątek pełen sportowych emocji. Plan transmisji w Radiu Kraków
-
08:58
Ku pamięci Adama Musiała i Andrzeja Iwana
-
08:55
O północy w Krakowie rozpocznie się cisza wyborcza przed wyborami uzupełniającymi do Senatu
-
08:01
Podgórze chce mieć własny hejnał. Wkrótce ruszy konkurs
-
07:44
Broń atomowa w Polsce? Dominik Jaśkowiec: "Jestem sceptyczny. To zaogni odpowiedź drugiej strony"
-
07:40
Okradła ponad 1000 osób na ponad pół miliona i... wszystko oddała
Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy
Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.
Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]
Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku oraz Twitterze