- A
- A
- A
Kolorowo i smacznie na średniowiecznym jarmarku
Pod Wawel - jak co roku o tej porze - wróciło średniowiecze.Można się nauczyć wyklepać zbroje, władać mieczem, czy ulepić garnek. Takie między innymi umiejętności można nabyć w średniowiecznym miasteczku, które powstało u stóp Wawelu na Bulwarze Czerwieńskim. Pokazy dawnego rzemiosła i warsztaty tańców plebejskich odbywają sie w ramach jarmarku świętojańskiego. Podczas imprezy można zasmakować średniowiecznych potraw i sporo dowiedzieć się o zwyczajach kulinarnych naszych przodków...
Jak co roku podczas jarmarku świętojańskiego odbędzie się konkurs na najpiękniejszy wianek. Konkurs rozpocznie sie o godzinie 16 a jego zwycięzcy dostaną bilety lotnicze do Florencji, Amsterdamu i Zurichu.
Wszystkie uplecione dziś wianki - jak każe tradycyja - zostaną wieczorem wrzucone do Wisły.
Joanna Porębska/bp
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
23:13
Kraków jednak bez budżetu? Wszystko przez fatalną pomyłkę
-
21:14
Kraków ma budżet na 2025 rok. Mało inwestycji, spory deficyt
-
20:12
Cześć skarbonko! Na Rynek Główny wrócił jeden z symboli Krakowa
-
19:39
Co zrobić z dziurawą skarpetką? 1 stycznia wchodzi obowiązek sortowania tekstyliów
-
17:50
Ekspert o projekcie Strefy Czystego Transportu w Krakowie: to jest skandal
-
17:50
Petycja na biurku, prezydent uspokaja. Co dalej z Pałacem Młodzieży?
-
16:59
Wigilia dla osób ubogich i samotnych w Tarnowie. "Każdy tęskni za rodziną"
-
16:50
Skoki pod Wawelem
-
16:33
Spektakl Mateusza Pakuły z nagrodą dla najciekawszych osiągnięć teatralnych
-
08:05
Fenomen snu i śnienia na wystawie w Muzeum Etnograficznym w Krakowie
Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy
Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.
Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]
Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku oraz Twitterze