Radio Kraków
  • A
  • A
  • A

Jedzenie jest "często dobre dłużej"

  • date_range Sobota, 2021.10.09 13:32 ( Edytowany Sobota, 2021.10.09 13:41 )
Pod takim hasłem przy bulwarach wiślanych koło Wawelu w Krakowie organizowana jest akcja, która ma zmienić nawyki żywieniowe i konsumenckie Polaków. W sobotę i w niedzielę na placu Wielkiej Armii Napoleona przygotowywane są dania z produktów, które część z nas umieściłaby już w koszu.

Posłuchaj
Organizatorzy wydarzenia zaznaczają, że chociaż  data "najlepiej spożyć do" jest nieprzekraczalna, sformułowanie "najlepiej spożyć przed" wcale nie oznacza, że w tym dniu dany produkt należy wyrzucić.
Przygotowujmy tosty francuskie z czerstwego chleba oraz sos śliwkowy z lekko miękkawych śliwek. Sami musimy zadecydować, używając swoich zmysłów, czy produkt już jest przeterminowany. W większości przypadków jest dobry do zużycia i możemy przygotować zdrowe, smaczne, kolorowe dania

- mówiły Joanna Mrozek - uczestniczka programu MasterChef i Ola Juszkiewicz - żwyciężczyni 9-. edycji tego programu. Panie promują hasło "popatrz, powąchaj, posmakuj".

Przystanek Kulinarny - Jedenaste - Nie marnuj Przystanek Kulinarny - Jedenaste - Nie marnuj


Stanowisko "często dobre dłużej" w strefie Too Good To Go czynne jest w sobotę i w niedzielę  do 11 do 17.
Tematy:
Autor:
Brak nazwy

Opracowanie:
Jowita Gałka-Kucharska

Wyślij opinię na temat artykułu

Komentarze (0)

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię