Radio Kraków
  • A
  • A
  • A

Festiwal Smaku w Krakowie

  • Kraków
  • date_range Sobota, 2012.06.09 10:41 ( Edytowany Poniedziałek, 2021.05.31 01:17 )
Na Placu Wolnica króluje tradycyjne pieczywo

Festiwal Smaku na Placu Wolnica


Na Placu Wolnica w Krakowie rozpoczął się 8. Małopolski Festwiwal Smaku. Pojawiły się
15-kilogramowy chleb prądnicki i dwa razy cięższy sękacz, ale także mnóstwo lżejszych smakołyków. Impreza połączona jest ze Świętem Chleba, dlatego najwięcej stoisk oferuje właśnie pieczywo. Posmakować można między innymi chlebów z żurawiną, dynią czy śliwką. Rodzajów pieczywa jest wiele, a łączy je to, że zostały przygotowane według rodzinnych receptur i nie zawierają konserwantów. Oprócz regionalnych wypieków na Małopolskim Festiwalu Smaku można spróbować również wędlin, miodu i sera. Organizatorzy przygotowali też wiele atrakcji dla najmłodszych, między innymi warsztaty piekarskie.

Wyślij opinię na temat artykułu

Komentarze (0)

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię