Chałka żydowska piekarni Madej z Krakowa zwycięzcą tegorocznego Małopolskiego Festiwalu Smaku.Drugie miejsce jury przyznało firmie Gawor z Podstolic - za boczek gotowany. Jurorskie podniebienia zachwycił też bajgiel z Kazimierza, firmy Rafapol z Zabierzowa. "Wybór nie był łatwy, bo prezentowane w tym roku produkty były wyjątkowo smaczne" - mówi mistrz kucharski Zbigniew Kurleto, przewodniczący jury festiwalu
Jury wyróżniło miód wrzosowy i kiełbasę tradycyjnie wyrabianą z Nowej Wsi Szlacheckiej. Z kolei publiczności najbardziej posmakowały faszerowane jajka kury zielononóżki, sułkowicka chrzanówka, filet śledziowy po wiejsku i rolada ziemniaczana.
To była już ósma edycja Małopolskiego Festiwalu Smaku.
Joanna Porębska/kp
Wyślij opinię na temat artykułu
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:05
Samiec bez penisa jest o wiele bardziej wojowniczy. Rozmnażanie wokół naczelnych
-
21:51
Torowiska hałasują, mieszkańcy i pasażerowie zatykają uszy, a szlifierki jak nie było, tak nie ma
-
20:29
Główny Inspektor Sanitarny: Wojewoda wskazał kandydata, ja musiałem ten wybór uszanować
-
20:10
Dramat na plebanii w Pisarzowej koło Limanowej
-
16:53
Kto będzie kierował MOCAK-iem? Jest konkurs na nowego dyrektora
-
14:41
Seniorze, oszuści wiedzą o tobie wszystko. Uważaj na „amerykańskich żołnierzy” i „samochód zastępczy”
-
13:43
„Zabijając Kasię, zabiłem siebie”. Najgłośniejsze zbrodnie Podhala
-
13:35
Wojewoda dopiął swego. Andrzej Hawranek nowym szefem małopolskiego Sanepidu
-
13:13
Kilka interwencji TOPR podczas świąt. Nocne poszukiwania turysty na Ciemniaku
-
12:57
Jaki będzie 2025 rok dla polskiego eksportu?
-
12:17
Drogie towary zmieniał w tanie. 52-latek wpadł w ręce policji
Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy
Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.
Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]
Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku oraz Twitterze