Radio Kraków
  • A
  • A
  • A

Chałka i boczek najsmaczniejsze

  • Kraków
  • date_range Niedziela, 2012.06.10 16:29 ( Edytowany Poniedziałek, 2021.05.31 01:17 )
Wybór nie był łatwy - wszystko było smaczne.

(fot.J.Porębska)

Chałka żydowska piekarni Madej z Krakowa zwycięzcą tegorocznego Małopolskiego Festiwalu Smaku.Drugie miejsce jury przyznało firmie Gawor z Podstolic - za boczek gotowany. Jurorskie podniebienia zachwycił też bajgiel z Kazimierza, firmy Rafapol z Zabierzowa. "Wybór nie był łatwy, bo prezentowane w tym roku produkty były wyjątkowo smaczne" - mówi mistrz kucharski Zbigniew Kurleto, przewodniczący jury festiwalu
Jury wyróżniło miód wrzosowy i kiełbasę tradycyjnie wyrabianą z Nowej Wsi Szlacheckiej. Z kolei publiczności najbardziej posmakowały faszerowane jajka kury zielononóżki, sułkowicka chrzanówka, filet śledziowy po wiejsku i rolada ziemniaczana.
To była już ósma edycja Małopolskiego Festiwalu Smaku.

Joanna Porębska/kp

Wyślij opinię na temat artykułu

Komentarze (0)

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię