Chałka żydowska piekarni Madej z Krakowa zwycięzcą tegorocznego Małopolskiego Festiwalu Smaku.Drugie miejsce jury przyznało firmie Gawor z Podstolic - za boczek gotowany. Jurorskie podniebienia zachwycił też bajgiel z Kazimierza, firmy Rafapol z Zabierzowa. "Wybór nie był łatwy, bo prezentowane w tym roku produkty były wyjątkowo smaczne" - mówi mistrz kucharski Zbigniew Kurleto, przewodniczący jury festiwalu
Jury wyróżniło miód wrzosowy i kiełbasę tradycyjnie wyrabianą z Nowej Wsi Szlacheckiej. Z kolei publiczności najbardziej posmakowały faszerowane jajka kury zielononóżki, sułkowicka chrzanówka, filet śledziowy po wiejsku i rolada ziemniaczana.
To była już ósma edycja Małopolskiego Festiwalu Smaku.
Joanna Porębska/kp
Wyślij opinię na temat artykułu
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:39
Uniwersytet Jagielloński i dwie inne uczelnie zawiadamiają prokuraturę. Chodzi o fałszowanie dyplomów
-
19:44
Hydrogeolog: Stan polskich wód może być gorszy niż przedstawiają to oficjalne dane
-
17:21
Jaka przyszłość czeka dawne Centrum Obsługi Ruchu Turystycznego przy Wawelu? Obiekt popada w ruinę
-
16:50
Inspektorzy PIP będą działać sprawniej. "Kodeks pracy nie przewiduje, że umowę o pracę jest nagrodą"
-
16:30
Władze Krakowa: specustawa rozwiąże problemy formalne ws. budowy metra
-
14:45
Akt utworzenia gminy już w rękach urzędników ze Szczawy. Nowa gmina ma jednak "pod górkę"
-
13:54
Wypalenie zawodowe – cichy wróg pracownika. Jak je rozpoznać i jak sobie z nim radzić?
-
13:47
Koniec z „dworcem wstydu” w Krynicy. Budynek znów będzie służył podróżnym
-
13:33
Ruszyła częściowa rozbiórka zabytkowego Starego Młyna w Nowym Sączu. ZDJĘCIA
Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy
Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.
Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]
Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku oraz Twitterze