Radio Kraków
  • A
  • A
  • A

Kotlet z kaszy jęczmiennej z grzybami z Bielanki

  • Kuchnia
  • date_range Poniedziałek, 2017.03.27 09:12 ( Edytowany Poniedziałek, 2021.05.31 08:25 )
Jesteśmy w kuchni łemkowskiej - w pięknej wsi Bielanka. O nazwie wsi, cerkwiach, starej szkole i daniu, które wymyśliły panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Bielance, Kalinie Szyszce-Treppie opowiadały Maria Stefanowska, Monika Kaczmarczyk oraz Maria Miarecka.

Fot. Kalina Szyszka Treppa

Posłuchaj
W Bielance w Beskidzie Niskim

"Kuchnia regionalna" na antenie Radia Kraków w poniedziałki o 10:50. Tam więcej przepisów i kulinarnych ciekawostek z naszego regionu. Zapraszamy!

Wyślij opinię na temat artykułu

Komentarze (0)

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię