- A
- A
- A
Jak uniknąć marnowania jedzenia w okresie świąt?
Aż pięć milionów ton - tyle jedzenia rocznie marnują Polacy, co plasuje nas na niechlubnym, piątym miejscu w Unii Europejskiej. Dlaczego mówimy o tym tuż przed Wigilią i psujemy ten przyjemny, świąteczny nastrój? Tendencja do wyrzucania jedzenia wzrasta właśnie w okresie Bożego Narodzenia. Co zrobić więc z bigosem czy śledziami, którego zrobiliśmy za dużo? Dlaczego marnujemy jedzenie? Jak tego uniknąć? Na te i inne pytania odpowie Joanna Kędziołka ze Stowarzyszenia Zero Waste w rozmowie z Elżbietą Raczyńską.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
22:30
Wyjątkowy pokaz krakowskich artystów „Bożonarodzeniowy Salon 2024” w Pałacu Sztuki
-
20:13
TCS - Kubacki, Wąsek, Wolny, Zniszczoł i Żyła w polskiej kadrze, Stoch wybrał treningi
-
19:56
Ekstraliga hokejowa - Zupancic nie jest trenerem Unii Oświecim
-
19:28
Czy Kraków może zyskać na igrzyskach olimpijskich?
-
18:10
Uchylono areszt dla youtubera Buddy i jego partnerki
-
16:45
Małopolska w liczbach w 2024 roku: czym możemy się pochwalić, co jest do poprawy?
-
16:11
Klęska urodzaju w gminie Biecz. Strażacy muszą powiększać remizy
-
15:04
Klubowy Sylwester w Krakowie. Gdzie iść, by nie przespać Nowego Roku?
-
14:42
Oblężenie Wawelu. Świetna frekwencja w 2024 roku
-
14:02
Ogień, dym i fumy. Co nas podpala?
-
13:59
Powrót do prostoty? "W święta pragniemy spokoju, bliskości i miłości"
Skontaktuj się z Radiem Kraków - czekamy na opinie naszych Słuchaczy
Pod każdym materiałem na naszej stronie dostępny jest przycisk, dzięki któremu możecie Państwo wysyłać maile z opiniami. Wszystkie będą skrupulatnie czytane i nie pozostaną bez reakcji.
Opinie można wysyłać też bezpośrednio na adres [email protected]
Zapraszamy również do kontaktu z nami poprzez SMS - 4080, telefonicznie (12 200 33 33 – antena,12 630 60 00 – recepcja), a także na nasz profil na Facebooku oraz Twitterze