Podróż kulinarną, gdyż na przestrzeni wieków kuchnia polska ulegała licznym wpływom i zmianom, gdyż tereny Rzeczypospolitej Polskiej historycznie zamieszkiwała zmieniająca się mozaika narodów. O kulinarnych wpływach tatarskich, tureckich, rusińskich, niemieckich, francuskich, włoskich czy żydowskich w Wielką Sobotę rozmawialiśmy z Robertem Makłowiczem - dziennikarzem, pisarzem, krytykiem kulinarnym i podróżnikiem.
- A
- A
- A
W kulinarną podróż z Robertem Makłowiczem
Okres Świąt Wielkiej Nocy to częste spotkania w gronie rodzinnym, przy okazji których nie brakuje na stołach licznych przysmaków. Mało kto jednak wie, że siadając do świątecznego stołu także ruszamy w niesamowitą podróż...Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
21:21
Musica Ars Amanda na antenie Radia Kraków Kultura
-
21:00
Wystawa Frida Immersive to coś więcej niż tradycyjna ekspozycja
-
20:07
Jak wybrać gadżety reklamowe, które naprawdę działają? Krótki i praktyczny przewodnik dla firm
-
19:26
Sławomir Sierakowski: „Dziś w Waszyngtonie dwa plus dwa nie równa się cztery”
-
19:18
Po "gastronomkach" czy "krzątaczkach" przyszedł czas na "harowaczki"
-
18:12
Najnowsze badania nad depresją: Neurofarmakolodzy rozpoczęli otwarte wykłady w ramach 26. Tygodnia Mózgu w Krakowie
-
17:30
Wczoraj wygrana Unii, dziś półfinał nr 2. TRANSMISJA
-
17:21
Nowa siedziba Filharmonii Krakowskiej w cieniu 35-metrowego molocha?
-
17:11
Kumulacja remontów w Krakowie to efekt zaniedbań? Tak uważają radni