Radio Kraków
  • A
  • A
  • A
share

Przystanek Kulinarny w kuchni od kuchni

W sobotnim Przystanku Kulinarnym zajrzeliśmy do kuchni. Zaprosiliśmy szefów kuchni, którzy właśnie obchodzili swoje święto – czyli Międzynarodowy Dzień |Szefów Kuchni. Co tak niezwykłego jest w tym zajęciu – i co w tym trudnego – otóż wszystko co na pierwszy rzut oka wydaje się łatwe i przyjemne niekoniecznie takie bywa. O tym co tak właściwie dzieje się w kuchni, o jej kulisach i o blaskach i cieniach bycia szefem kuchni opowiadali Dawid Grucel chef kuchni restauracji L'atmosphere, w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport, członek prestiżowego zespołu National Polish Culinary Team 2018 i konsultant kulinarny programu Masterchef Polska oraz- Adik Feliks – chef kuchni Zielonym do góry, finalista popularnego Top Chefa i właściciel szkoły kulinarnej Spoon.

 Redaktorki portalu Have a Bite... Karolina Milczanowska i Kati Płachecka, które świat kuchni znają od tej strony, o której tzw szary człowiek nie ma pojęcia – a że panie szefami kuchni nie są – to ich spojrzenie jest cenne - podpowiadały na co zwracać uwagę idąc do restauracji, próbowały dociec dlaczego szefowie kuchni to jednak głównie mężczyźni i zdradzały co takiego innego jest w smaku, gdy szefem kuchni jest kobieta.

Na deser  jak zawsze było spotkanie z  Pauliną Bandurą z krakowskiej Księgarni pod Globusem i oczywiście z dobrą książką.....szczególną – i niezwykle pożądaną i to tak bardzo że cały nakład wyczerpał się w kilka dni po premierze. 

Wyślij opinię na temat artykułu

Komentarze (0)

Brak komentarzy

Kontakt

Sekretariat Zarządu

12 630 61 01

Wyślij wiadomość

Dodaj pliki

Wyślij opinię