Colazione czyli kolacja na śniadanie, obiad na kolację. Włosi potrafią spędzić wspólnie przy stole nawet kilka godzin. Naszym przewodnikiem po włoskich stołach był Bartek Kieżun, znany jako „krakowski makaroniarz”, autor książki "Italia do zjedzenia".
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny po włosku
Jest uważana za jedną z najlepszych na świecie. Jest również jedną z najpopularniejszych w Europie. Niezwykle zróżnicowana i genialna w swojej prostocie. Jest bogata w oliwę, warzywa i ryby. Bohaterem sobotniego Przystanka Kulinarnego była kuchnia włoska. Czy tak naprawdę wiemy jakie bogactwo oferuje? Nasz reporter Bartek Grzonkowski sprawdzał z czym kojarzy nam się kuchnia włoskaW Przystanku Kuliarnym sprawdzililiśmy też nagrody i wyróżnienia przyznano właśnie w piątej edycji żółtego przewodnika Gault&Millau. Na gali przyznania nagród była nasza stała komentatorka, dziennikarka portalu Have a Bite Karolina Milczanowska.
Jak zwykle nie zabrakło też propozycji książkowej i Pauliny Bandury z krakowskiej Księgarni pod Globusem.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
13:51
Igrzyska Olimpijskie w Krakowie? Nie wyklucza tego minister sportu i turystyki
-
13:27
Nowoczesna hala sportowa powstanie w Krakowie. Minister sportu: to ważna inwestycja
-
12:36
Wypadek na autostradzie A4. Droga już odblokowana
-
11:55
Dzięki otwarciu nowej obwodnicy bezpieczniejszy przejazd z Tarnowa do Warszawy. Pozostaje jednak niedosyt
-
11:46
Marek Dragosz : "Moje podróże to nie kolekcja magnesów na lodówkę"
-
10:38
Jest decyzja środowiskowa dla Sądeczanki. Kiedy powstanie ta ważna droga?
-
10:02
Może niekoniecznie po ludzku, ale rozmawiają!
-
07:40
PŚ w skokach - w sobotę dwa konkursy w Engelbergu
-
07:30
Harfa i mężczyzna. Odbicie duszy
-
07:24
Zofia Jurczak: Podróże po kulturze - na weekend do Wenecji