Z Michałem Kuźmińskim z Tygodnika Powszechnego wybraliśmy się w przyszłość, naukowo spekulując jak będzie wyglądało nasze jedzenie w 2045 roku i dlaczego z wypiciem małej czarnej może być problem.
- A
- A
- A
Przystanek Kulinarny 0 burzy na półce z kaszą i o kawie w...2045 roku.
W sobotnim Przystanku Kulinarnym rozmawialiśmy ze współczesnymi "detektywami żywności", osobami, które tropią, testują, analizują i sprawdzają co tak naprawdę jemy i śledzą zanieczyszczenia w popularnych produktach, które kupujemy. FoodRentgen przyjrzał się już płatkom śniadaniowym, kaszom gryczanym i właśnie wydał raport o kaszach jaglanych. W programie też rozmawialiśmy o Raporcie Przyszłości - jubileuszowym wydaniu na 75-cio lecie Tygodnika Powszechnego. Oczywiście była też propozycja z księgarskiej półki. O tym czym jest FoodRentgen i jakie niepokojące wyniki przyniosły prowadzone przez ekspertów badania, także to ostatnie - kasz jaglanych - rozmawialiśmy z założycielami programu Marzeną Poniatowską-Galicką i Marcinem GalickimTradycyjnie odwiedziliśmy też księgarnię. Choć nadal jeszcze wirtualnie. A nową pozycję z półki zdjęła dla Państwa Paulina Bandura z krakowskiej Księgarni pod Globusem.
Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
08:29
Tarkowscy i Lisowie spod Tarnowa znów rozświetlą święta
-
07:32
Tysiące osób znów kolędowały na krakowskim Rynku Głównym
-
19:31
Hej, kolęda, kolęda. To już 90. edycja lekcji śpiewania
-
19:00
Wigilia w kolorze khaki: "Koledzy przynieśli kawałek uschniętego drzewka, które ubraliśmy w zawleczki od granatów"
-
18:18
Prawie tak piękna jak ta na Rynku!
-
18:15
Dlaczego warto zdecydować się na depilację laserową w Dotyk Piękna Kraków?
-
17:55
Tradycji stało się zadość. Bożonarodzeniowa choinka pod oknem papieskim uroczyście rozświetlona
-
16:16
Niebezpiecznie na przejściach dla pieszych. Winni kierowcy i sami piesi
-
15:58
Ewa Szkurłat z nagrodą Marszałka Senatu
-
15:49
Jakiej firmy elektronarzędzia do domu warto wybrać?