Kasza króluje w kuchni, dlatego będzie również królować w programie "Przed hejnałem". Rozmawiamy o niej z naszym gościem prof. Małgorzorzatą Schlegel-Zawadzką, która jest kierownikiem Zakładu Żywienia Człowieka, w Instytucie Zdrowia Publicznego, Wydziale Ochrony Zdrowia CM UJ.
- A
- A
- A
Kasza w kuchni
Jest zdrowa, smaczna i tania. To jeden z najbardziej wartościowych produktów naturalnych wykorzystywanych w kuchni. Dzięki zawartości błonnika obniża zły cholesterol oraz pomaga zgubić zbędne kilogramy. Powstaje z różnych nasion zbóż i dlatego dzieli się na jęczmienną, gryczaną, jaglaną, kuskus, mannę, kukurydzianą, owsianą.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
20:41
Wzrost stawki za odbiór odpadów komunalnych w Olkuszu. Winny... brak konkurencji
-
20:20
Oświęcim: unikatowy zabytek będzie wyeksponowany w centrum miasta
-
17:37
Prof. Andrzej Szarata: metro musi być bezkolizyjne. Reszta jest mniej ważna
-
16:59
Czeska grupa sprzedała swoje polskie elektrownie węglowe, w tym jedną w Skawinie
-
16:47
Wykorzystywali niepełnosprawnych do żebractwa. Na razie zarzut usłyszała jedna osoba
-
16:41
Na Grzegórzkach trwa wyścig z czasem. Czy uda się powstrzymać budowę wysokich bloków?
-
16:29
"Chcę być lobbystą całej krakowskiej kultury"
-
15:51
Muzyka jest tutaj na pierwszym planie - Olga Chajdas o swoim filmie "Imago"
-
15:48
Spacer historyczny śladami I wojny światowej w Chrzanowie
-
15:35
Pomiędzy pewnościami tego świata, czyli "Konklawe" Edwarda Bergera