Kasza króluje w kuchni, dlatego będzie również królować w programie "Przed hejnałem". Rozmawiamy o niej z naszym gościem prof. Małgorzorzatą Schlegel-Zawadzką, która jest kierownikiem Zakładu Żywienia Człowieka, w Instytucie Zdrowia Publicznego, Wydziale Ochrony Zdrowia CM UJ.
- A
- A
- A
Kasza w kuchni
Jest zdrowa, smaczna i tania. To jeden z najbardziej wartościowych produktów naturalnych wykorzystywanych w kuchni. Dzięki zawartości błonnika obniża zły cholesterol oraz pomaga zgubić zbędne kilogramy. Powstaje z różnych nasion zbóż i dlatego dzieli się na jęczmienną, gryczaną, jaglaną, kuskus, mannę, kukurydzianą, owsianą.Komentarze (0)
Brak komentarzy
Najnowsze
-
13:49
Ekspert sądowy wyda opinię, zbada sprawę i... wyśledzi sztuczną inteligencję
-
13:48
Katarzyna Kubicka: możliwe jest wszystko
-
13:29
Czy "Aktywny Rodzic" jest aktywny i jak bardzo?
-
13:04
Sprawą "kilometrówek" Barbary Nowak zajmie się prokuratura
-
12:52
Jak kościół z popiołów. Trwa odbudowa zniszczonego w pożarze nowosądeckiego zabytku
-
12:35
Braunek. Nie ukończyła szkoły teatralnej, stała się ikoną kina
-
12:32
Każdy sobie rzepkę skrobie. Nie będzie jednolitego regulaminu dla krakowskich targowisk?
-
12:17
Nie ukończyła szkoły teatralnej, stała się ikoną kina. Nieoczywista Małgorzata Braunek
-
12:16
Rzecznik PiS o zarzutach wobec Nawrockiego: "jest atakowany półprawdami i sprawami wyrwanymi z kontekstu"
-
11:37
"Taki sos od biedy, a nam się marzy rosół". Wstrząsający raport Szlachetnej Paczki o biedzie
-
11:35
Tarnowski parking Park&Ride droższy od przyszłego roku? Dla niektórych cena może wzrosnąć ponad dwa razy
-
12:10
Możliwe wyborcze scenariusze okiem socjologa i politologa